Sanji je s prsta u Dunav skliznuo verenički prsten: U pomoć pozvala ronioce, našli ga za 45 minuta

Buduća mlada ostala je bez prstena odmah posle veridbe

  • 7
Verenički prsten

Foto: Facebook/DPA Apatin - Ronilački klub Apatin

Iz ruke tek verene Sanje Perić verenički prsten ispao je i otkotrljao se u Dunav, u Apatinu. Iako joj je verenik Jovan Rađenović, tešeći je, obećao novi, Sanja je bila očajna, jer ni jedan drugi nije mogao da zameni taj kojim je juče verena i koji za nju ima veliku emotivnu vrednost.

Zato su odlučili da se za pomoć obrate - roniocima.

- Iako je temperatura vode samo tri stepena odlučili smo da pokušamo da im pomognemo i vratimo im prsten koji, osim značajne novčane vrednosti, za njih ima i još veću, emotivnu - objašnjava za Kurir predsednik DPA Apatin Mile Bujić.

Za članove DPA Apatin nema zime kad je ronjenje u pitanju. Iako je temperatura vode samo 3 stepena, na poziv o...Posted by DPA Apatin - Ronilački klub Apatin on Недеља, 24. јануар 2021.

 

 

Potraga za prstenom je počela nešto pre podneva i trajala je oko 45 minuta.

U akciji su učestvovali ronioci Zoran Stojanović i Veljko Cvetićanin. Pošto je vidljivost bila solidna, a dubina oko tri metra, prvi je zaronio Zoran pokušavajući da ga, roneći po dnu, uoči golim okom. Kad to nije dalo rezultate, prešli su na meredov. Zaranjanje je nastavio Veljko, ali takođe bez rezultata.

- Već smo razmišljali da odustanemo od dalje potrage. Imao sam neki osećaj da treba još jednom da probamo, a ako bude bezuspešno, da odustanemo. I baš u tom poslednjem pokušaju Veljko je viknuo: "Tu je, video sam nešto plavkasto". Izvadio je meredov pun školjki i mulja i krenuli smo starinskim sistemom ispiranja zlata, prosejavanjem, odnosno ispiranjem. Istresli smo na ponton sve što je ostalo u meredovu i ugledali prsten na opštu radost svih prisutnih - zadovoljan je Bujić koji je dvojici kolega bio logistička podrška sa pontona.

Mlada presrećna, mladoženja postaje ronilac

 

Osim zadovoljnih verenika akciju su pozdravili i svi splavari sa okolnih splavova. Najsrećnija je, naravno, bila buduća mlada, Sanja Perić.

- Prezadovoljna sam i osećam se prelepo jer mi je vraćen moj jedini pravi verenički prsten. Moram da dodam da juče nismo stigli ni da se fotografišemo jer je prsten odmah upao u vodu. Ali sam zato uspela da kažem "da" pre nego se otkotrljao - uz širok osmeh objašnjava zadovoljna verenica Sanja.

Osim uspešnom akcijom, ronioci su zadovoljni i zbog obećanja da će na proleće dobiti još jednog novog člana.

- Nama je najsimpatičnije bilo obećanje budućeg mladoženje da će na proleće doći da polaže za ronioca. S obzirom na to da nam fali mladih ronilaca, bilo nam je jako drago da smo ovo čuli. Eto proleća, videćemo da li će da održi reč, uz osmeh komentariše Bujić - zadovoljan uspešnom akcijom članova DPA Apatin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika delija momak

    25. januar 2021 | 08:50

    Ima Boga, momak dobio drugu šansu 😂😂 Jedva stao na prst, kako je mogao da sklizne.. Skida sa sapunom

  • Ela

    25. januar 2021 | 07:52

    Nije za tebe ni prsten ni verenik čim se to desilo.

  • S

    25. januar 2021 | 07:49

    Ovde je sve jasno ko dan posvadjali se ona skinula prsten i bacila pa se posle malo ubedjivanja predomislila čuj skliznuo u dunav oće to samo redje ali bitno je da je ljubav na kraju pobedila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA