≫ 

Zima se vratila u Srbiju sa kišom i snegom: RHMZ izdao dva upozorenja, jedno se tiče reka

Najniža temperatura kretaće se od 1 do 5, najviša od 4 do 8 stepeni

  • 2
foto Pixabay

foto Pixabay

U noći između nedelje i ponedeljka došlo je do zahlađenja praćenog kišom, a na planinama i snegom. Danas će, kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), biti promenljivo i hladnije: ujutru oblačno s kišom i snegom, pre podne i sredinom dana pretežno sunčano, a posle podne i noću ponovo naoblačenje s kišom i snegom.

U planinskim predelima će doći do povećanja, a u toku noći ka utorku i do stvaranje snežnog pokrivača i u nižim predelima. Vetar će ujutru i pre podne biti umeren, zapadni i jugozapadni, posle podne slab istočni i severoistočni.

Najniža temperatura kretaće se od 1 do 5, najviša od 4 do 8 stepeni.

RHMZ, upozorenje

Printskrin: RHMZ

U Beogradu će biti promenljivo i hladnije. Ujutru će biti oblačno sa kišom i snegom, a pre podne i sredinom dana pretežno sunčano, dok će posle podne ponovo doći do naoblačenja, u toku noći nas očekuje sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Vetar će ujutru i pre podne biti umeren, zapadni i jugozapadni, a posle podne slab istočni i severoistočni. Najniža temperatura iznosiće 1, a najviša 7 stepeni.

RHMZ, upozorenje

Printskrin: RHMZ

RHMZ je, pored najave promene vremena, izdao i hidrološko upozorenje.

- Tokom 25./26. januara vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Limu, Ibru, donjim tokovima Toplice i Južne Morave, kao i na Belom i Crnom Timoku će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava - navodi RHMZ.

RHMZ, upozorenje

Printskrin: RHMZ

Sve do četvrtka će biti pretežno oblačno i hladno, u utorak i sredu ponegde sa slabim snegom, u četvrtak noću ka petku kiša. Od petka će vreme biti toplije, moguća su povremena naoblačenja s kišom, na višim planinama sa snegom.

Video: Snežni prekrivač ponovo nad Beogradom, ipak putevi u prestonici prohodni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    25. januar 2021 | 09:29

    Pa ovo su presmesne cifre odziva ljudi na vakcinisanje, pitam se kada ce da pocnu da nas teraju i ucenjuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA