≫ 

Britanski soj korona virusa u Srbiju donela Novosađanka

Ženi je PCR test urađen krajem decembra

  • 22
britanija srbija korona virus novi soj

foto-ilustracija: pixabay.com

Britanski soj korona virusa otkriven je kod žene iz Novog Sada koja je doputovala iz Londona, a kojoj je PCR test urađen krajem decembra.

- Reč je o uzorku pacijentkinje iz Novog Sada kojoj je PCR test na kovid-19 urađen krajem decembra na Torlaku. Prema kriterijumima studije u okviru koje se radi sekvenciranje sojeva SARS-CoV-2 virusa na Institutu za mikrobiologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu i Veterinsarkom specijalističkom institutu 'Kraljevo', ovaj uzorak je odabran i u njemu je dokazano prisustvo britanskog soja - kaže profesorka dr Aleksandra Knežević s Medicinskg fakuleteta u Beogradu, koja je jedan od glavnih istraživača u studiji za molekularnu karakterizaciju SARS-Cov2 virusa u Srbiji.

Ona je dodala za Kurir da se detaljniji podaci deo epidemioloskog nadzora koji se mogu dobiti od nadležnog Zavoda za javno zdravlje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je u nedelju uveče u emisiji Hit tvit na Televiziji Pink da se žena zarazila u avionu.

Video: Tiodorović: Novi soj virusa se brže širi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sheldor

    25. januar 2021 | 09:01

    Naravno, kada su vecine drzave zatvarale granice, i zabranili letove iz Britanije kad je novi soj otkriven, nas krizni stab je zasedao o tome hoce li nam kafici raditi do 20h ili 23h. I onda nam kriv djavo.

  • ...

    25. januar 2021 | 08:50

    Koliko shvatam ona je ovde 3-3,5 nedelje i tek juče je otkriven novi soj....?

  • Panta

    25. januar 2021 | 06:23

    Po običaju, niko se nije zarazio dok je radio na njivi, već oni što se šetkaju avionima po svetu.Tako se i onaj prvi u Martu zarazio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA