≫ 

Doneta odluka: Od sutra nema vakcinacije bez zakazanog termina. Bez stvaranja redova i gužve

Građani mogu da zakazuju vakcinaciju posredstvom euprave, od sutra na sajmu vakcinisanje isključivo po terminima

  • 91
Vakcinacija, Beogradski Sajam, Redovi Foto: Nikola Tomić

Od utorka, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.

Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju iskključivo u terminu kada im je ona i zakazana.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs. Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

- Na kraju, podsećamo sve građane Republike Srbije da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i - poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja a to je konačna pobeda nad korona virusom - navodi se iz Vlade Srbije.

Video: Danas počinje vakcinacija u hali 3 Beogradskog sajma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    25. januar 2021 | 16:48

    Pojedinci - čak i u vezi vakcinacije koriste reč " bot" i mešaju politiku sa svim i svačim!? Žalosno je da postoje "ljudi" kojima je sve u životu ispoljavanje mržnje u najgorem obliku !!!??? Čemu li se vi nadate u životu ???

  • Brundo

    25. januar 2021 | 16:05

    Invazija peznionera, hipohondara i botova.

  • Brundo

    25. januar 2021 | 16:19

    Organizovan prevoz botova.Ovog puta nema hiljadarke ali ima vakcine od brata Sija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA