≫ 

Muke novosadskog upravnika, umesto lepe zgrade, vodi ruglo sa deponijom: Častiću onog ko uzme posao

-  Žive u nekoj idiličnoj atmosferi da je njima dobro u takvom neredu, da su na to navikli - kaže Dobrivoje Simić

  • 0
DOBRIVOE SIMIC

Foto: Dobrivoje Simic

Posao profesionalnog upravnika zgrada može biti vrlo težak jer se susreću sa stanarima koji nisu spremni na dogovor, ali upravnika Dobrivoja Simića ništa do sada nije spremilo za susret sa poslednjim zadatkom koji je dobio u širem centru Novog Sada.

Grad Novi Sad angažovao je Simića, kao profesionalnog upravnika, radi privremenog upravljanja zgradom u Stevana Sremca 23. Ono što ga je zateklo jeste kuća sa nekoliko stanova i dvorištem, što je i mogao da očekuje, ali ono što nije očekivao jeste, kako kaže, deponija i stanari koje ne zanima saradnja, kao ni rešavanje problema.

Simić kaže za 021.rs da je angažovan jer je Gradska uprava, po prijavi komšija, vodila postupak zbog drveta koje se srušilo na susednu parcelu, u Stevana Sremca 21. Kako navodi, dočekali su ga građani u nezavidnom materijalnom položaju.

DOBRIVOE SIMIC

Foto: Dobrivoje Simic

Žive u nekoj idiličnoj atmosferi da je njima dobro u takvom neredu, da su na to navikli. Oni neće da se petljaju i da prate pravne propise. Tamo je deponija smeća u dvorištu, tu su i dva velika psa zbog kojih niko ne sme da uđe, to su sve veliki problemi. Krov kisne, a sa uličnog dela se raspada fasada, sve je to jedno veliko ruglo -  kaže Simić.

Simić ne očekuje da će bilo koji upravnik moći da naplati svoje usluge, ali se nalazi u problemu jer ne može da odbije preuzimanje posla zato što bi mogao da izgubi licencu.

Poručuje da je tim ljudima potrebnija pomoć, nego profesionalni upravnik. Ipak, pokušaće da uradi nešto, da zakaže sednicu Skupštinu stanara, a ukoliko ne bude pomaka posle nekoliko sednica, verovatno će dati ostavku, prepuštajući drugome da pokuša da reši probleme stanara. On kaže da bi čak i počastio upravnika koji bi preuzeo ovaj posao umesto njega. Ovaj profesionalni upravnik smatra da stanari čekaju izmene urbanističkih planova kojima bi se omogućila izgradnja višespratnica na ovom mestu, kako bi se "kao spasilac" pojavio investitor koji bi otkupio njihove stanove.

U Privrednoj komori Srbije navode, kako prenose Novosti, da je profesionalni upravnik imenovan u postupku prinudne uprave dužan da obavlja poslove upravljanja sve dok stambena zajednica ne donese odluku o izboru upravnika ili dok ne zaključi ugovor o profesionalnom upravljanju.

Video: Ferdinand Kren najveći čačanski neimar u 19. veku: Kulturno dobro čuva se u centru grada na Moravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA