Preselili se, pa je ubrzo buknuo požar u kući u Elemiru: "Pao plafon, svo sedmoro smo se otrovali"

Porodica Bakoš uselila se u kuću u selu kod Zrenjanina pre nekoliko dana, a juče im je u požaru stradalo sve od odeće, obuće, posteljine, posuđa

  • 2
Deca, pozar, Beti Bakoš, deca Foto: Privatna arhiva

Stefan i Beti Bakoš iz Zrenjanina, roditelji četvoro maloletne dece, jedne ćerke i tri sina, imali su utorak besano jutro, a samo pukom srećom izvukli su žive glave, nakon što su tokom cele noći, ni ne znajući, udisali otrovni ugljen-monoksid.

Naime, kako Beti priča za Telegraf.rs, u kući u Elemiru, selu kod Zrenjanina, koju ova porodica iznajmljuje, juče ujutru izbio je požar na krovu, najverovatnije zbog dotrajalosti dimnjaka, usled čega se sobama širio otrov koji nije imao nikakav miris, a koji je ujedno i nevidljiv.

- Oko pola 6 ujutru je najmlađi sin (5) počeo da plače i probudio nas. Suprug i ja smo se uplašili i hteli da ga vodimo u Hitnu. I ja sam u jednom momentu osetila slabost. Krenuli smo do kola sa sinom, i on se u tom trenutku povratio, počeo je normalno da diše, ali sam se ja tu, kod kola, onesvestila - započinje Beti.

Kako kaže, pošto je sinu bilo bolje, vratili su se u kuću, kada je najstariji sin počeo da se žali da mu nije dobro.

- Moj suprug, Stefan, tad se još više zabrinuo, nismo i dalje imali predstavu da smo u tom trenutku zapravo otrovani. Meni je bilo sve gore i gore, nisam mogla da ustanem iz kreveta, bolela me je glava i osećala sam slabost, imala sam i vrtoglavicu. U jednom trenu sam, dok sam ležala u sobi sa najstarijim sinom, čula: "Beti, pazi, pada plafon!". Ne znam odakle mi snage u tom trenutku, uzela sam ga u naručje, on nije mogao da hoda. Kako smo izašli iz sobe, tako je pao plafon - prepričava Beti dodajući da je u tom trenutku zapravo požar izbio na krovu, usled čega je plafon pukao.

U tom trenutku u kući su se nalazili svi članovi porodice, njih šestoro, kao i ćerkin dečko. Ubrzo je po sve njih došla hitna pomoć, gde je ustanovljeno trovanje ugljen-monoksidom.

- Doktor nam je rekao da treba da budemo srećni kako smo prošli. Stariji sin je povraćao, bio na infuziji, ali sada su svi dobro - kaže naša sagovornica.

Izgorelo sve od odeće, obuće, posuđa

Kako ističe, u kući nije bilo nameštaja, ali im je izgorela sva odeća, posteljina, kozmetika, kao i svo posuđe i pribor.

- Inače smo bili podstanari u Zrenjaninu, u stanu, pre nekoliko dana smo prešli u ovu kuću koja se zapalila. Sada smo se vratili u taj stan, gde imamo svoj nameštaj. Ali, sad nemamo ništa od odeće, obuće... ni jedan tiganj nemam. Imamo tri plastična tanjira, eto toliko - kaže Beti, koja je inače nezaposlena a njen suprug radi kao taksista.

Od odeće je potrebno za dečake odeća brojeva 6, 8, 10, a devojčica nosi L veličinu. Potrebna im je obuća broj 30, 32, 33, 38.

Ukoliko želite da pomognete porodici Bakoš, možete se javiti na mejl adresu d.simic@telegraf.rs.

Video: Požar u apartmanima na Zlatiboru, gosti nisu bili u sobama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA