≫ 

Ružić: Gotovo je izvesno da neće biti državne mature 2022. godine

"Državna matura je jedan krupan reformski korak koji je potrebno pripremiti ne na brzoplet, već na jedna temeljan način"

  • 3
Branko Ružić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je danas da je gotovo izvesno da neće biti državne mature 2022. godine.

On je najavio da se planira da se drugo pilotiranje odloži za početak nove školske 2021/2022. godine, umesto u maju, kada je prvobitno najavljeno.

- Državna matura je jedan krupan reformski korak koji je potrebno pripremiti ne na brzoplet, već na jedna temeljan, sistematičaa način, jer je u pitanju između 60.000 i 64.000 svršenih srednjoškolaca, u svakoj generaciji - rekao je Ružić za Tanjug.

Ružić, koji je prisustvovao obeležavanju školske slave Sveti Sava u "Svetozar Marković", zahvalio je partnerima iz EU koji i sa stručnog i sa finansijskog aspekta učestvuju u projektu državne mature.

Video: Policija čuva testove za malu maturu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    27. januar 2021 | 13:42

    Osmacima treba ukinuti zavrsni ispit jer deca takoreci nisu ni isla u skolu a od tog ispita im zavisi buducnost!!!!!!! Ali sta se nadati od ovoga koji samo menja funkcije i nema pojma o skolstvu!!!!!

  • Uros

    27. januar 2021 | 13:03

    Nesto pametno i od Vas.. Ne zuriti s takvim stvarima pogotovo ne u sred globalne pandemije.

  • JAKOMIJEŽAO

    27. januar 2021 | 13:49

    ŠTO NEĆE BITI DRŽAVNE MATURE😘😘😘😘😘😘💘😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA