Na Pešteru ni preminulog ne mogu da sahrane zbog snega, deca ne idu u školu, a meštani se svađaju

Zbog velikih snežnih nameta deca nisu bila u mogućnosti da dođu ni do centralne škole ni do isturenih odeljenja

  • 13
Pešterska visoravan, sneg

Foto: Rina.rs

Osnovna škola "Sveti Sava" u MZ Bare kod Sjenice obustavila je danas rad. Zbog velikih snežnih nameta deca nisu bila u mogućnosti da dođu ni do centralne škole ni do isturenih odeljenja.

- Naša ustanova sa tri kombija, iz tri pravca, dovozi decu na nastavu, ali sneg nije očišćen i danas nastava ne može da se održi. Zvali smo opštinu i sutra krećemo sa časovima pa ko došao, došao - rekao je direktor Veroslav Radević, piše RINA.rs.

Prema njegovim rečima, zbog obilnog snega ne mogu da sahrane ni meštanina koji je preminuo, jedino da ga nose na rukama.

- Ni glavnim regionalnim putem Sjenica - Bare - Kumanica ne možemo do škole. Čak smo i juče imali problem da vratimo đake, jer nam je vlasnik zemljišta konfekcije preprečio put vozilom, pa smo morali od te deonice drugim vozilima da ih razvozimo kućama - kazao je Radević.

Sa druge strane Šebek Milun, vlasnik spornog dela puta, kaže da ima presudu suda da je put koji, iako se koristi decenijama, na njegovom imanju.

- Pošteno sam to platio, 15 godina su me tužili i sve tužbe izgubili. Ovuda treba da prolazi regionalni put ali ne kroz moje, i to je utvrdila komisija Puteva Srbije, već kroz drugi posed. Međutim da bi se ta deonica uradila potrebno je dosta novca zbog potpronog zida u dužini od 150 metara, pa im se to ne isplati. Sa tim nemam ništa. Rekao sam im da mi plate moje zemljište i da slobodno mogu da ga koriste, ali niti to hoće opština a ni Putevi. Boli me kao domaćina i čoveka da mi se toliko podmeće, iskeli su mi i vodu i struju, i moje preduzeće tu ne može ni da posluje - kazao je Šebek.

Prema njegovim rečima, vozilo koje je juče bilo na put nije njegovo i to je policija i utvrdila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo ostro

    28. januar 2021 | 17:32

    Ni vazduhom ih ne pustaj.😀

  • Srbin

    28. januar 2021 | 18:02

    Pa gde je ta velika od nekoliko desetina hiljada profesionalnih vojnika,bagera,tenkova,vozila da to pociste za pola dana

  • Lejla

    28. januar 2021 | 20:41

    Tuđe neće...svoje ne da...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA