≫ 

Umrla devojčica (12) u novopazarskoj bolnici. Lekari: Bila je zaražena koronom, v.d. direktora: Nije

Sanitetom prevezena u Opštu bolnicu Novi Pazar

  • 71
Dedeić Hana

Foto: Pester Press

Devojčica H. D. (12) iz Tutina preminula je u Opštoj bolnici Novi Pazar, potvrdili su za Telegraf.rs iz te zdravstvene ustanove.

Četvoročlana komisija koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije - subspec. kardiologije, prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine saopštila je da je dete primljeno 21. januara u bolnicu.

Kako su precizirali, primljena je na Odeljenje pedijatrije u 17.16 časova, gde je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je, dalje navode, podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

- Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komplikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s) - naveli su odgovoru na pitanja portala Telegraf.rs, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20.10 časova.

Kako saznajemo, niko u porodici nije bio pozitivan na korona virus u trenutku kada je dovezena u bolnicu. Devojčica nije imala puls i bila je teškom stanju.

Iz Doma zdravlja Tutin do objave ovog teksta nismo dobili odgovore na pitanja povodom slučaja.

Mahmutović: Devojčica nije imala koronu, već bolest srca

 

Dvanaestogodišnja devojčica iz Tutina, koja je preminula u novopazarskoj bolnici, nije imala koronu, izjavio je danas v.d. direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović. Prema njegovim rečima, devojčica je pre sedam dana preminula usled posledica oštećenja srca.

- To je posledica miokarditisa koje je dete imalo. U školi se onesvestila i kolima Hitne pomoći dopremljena je u novopazarsku bolnicu, kada joj je izmerena temperatura 33,7. Urađen je i PCR test i ona je bila negativna, kao i majka - rekao je Mahmutović za Tanjug.

Video: Ðerlek:Nema mesta za paniku zbog novog soja,samo za opreznost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina boli...

    28. januar 2021 | 17:33

    Dokle će Korona biti alibi za sve pogrešne dijagnoze i pogrešna lečenja?

  • maja

    28. januar 2021 | 16:24

    da li je za devojčicu bilo hiperimunog gamaglobulina kao za elitu, da li su joj dali steroide da smanje upalnu rekaciju, zatim lekovi za takozvanu citokinsku oluju koju izaziva korona, nemoguće d aništa od toga nije pomoglo.

  • ime

    28. januar 2021 | 15:50

    Jel imala uopste koronu ili ovo nagadjaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA