Princ Filip posetio opljačkani Muzej vožda Karađorđa: Uložićemo napore da zasija u punom sjaju

Prinčevski par najpre je obišao crkvu Zahvalnicu koju je nedaleko od Karađorđevog prvobitnog grobnog mesta podigao kralj Aleksandar I

  • 1
Princ Filip Karađorđević, Radovanjski lug Foto: Pres služba

Princ Filip Karađorđević posetio je Radovanjski lug kod Velike Plane kako bi obišao Muzej vožda Karađorđa koji je opljačkan između 27. i 30. januara.

Prinčevski par najpre je obišao crkvu Zahvalnicu koju je nedaleko od Karađorđevog prvobitnog grobnog mesta podigao kralj Aleksandar I. Crkvi su neophodni radovi na sanaciji oštećenja koja su izazvana zbog problema sa statikom, a princ Filip interesovao se o mogućnosti da se crkva freskopiše jer bi rado podržao izradu njenog živopisa.

- Moja supruga Danica i ja uložićemo velike napore da pomognemo sveštenstvu i lokalnoj samoupavi da Radovanjski lug zasija u punom sjaju kako i dolikuje. Pozivamo sve vas da posetite Radovanjski lug i date svoj doprinos očuvanju ovog kompleksa od izuzetnog značaja za našu državu, tradiciju i kulturu - poručio je princ Filip.

Princ Filip Karađorđević, Radovanjski lug Princ Filip posetio opljačkani muzej vožda Karađorđa, Foto: Pres služba

U pratnji domaćina, prinčevski par obišao je i Muzej vožda Karađorđa koji je opljačkan prošle nedelje kada su nepoznati počinioci ukrali dve stare krune za venčavanje, dve kubure, jednu pušku „kremenjaču" i knjigu Jevanđelja.

Nakon posete Radovanjskom lugu, prinčevski par posetio je Manastir Koporin, vinariju "Ambelos" manastira Koporin i manastir Pokajnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA