≫ 

U Srbiju stiglo još 500.000 doza kineske vakcine

Pošiljku iz Kine na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dočekale su premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka NR Kine Čen Bo

  • 31

Novi kontingent od 500.000 doza kineskih vakcina kompanije Sinofarm stigao je večeras u Srbiju.

Pošiljku iz Kine na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dočekale su premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka NR Kine Čen Bo.

- Velika mi je čast da budem zajedno sa premijerkom sa aerodromu, prvi put smo zajedno dočekale medicinski materijal, drugi put ispratile kineske medicinske stručnjake.

Želim da izrazim divljenje zbog organizacije Srbije kada je reč o vakcinisanju. Za dva dana slavimo Kinesku novu godinu. Avion je, pored vakcina, doneo i novogodišnji pozdrav kineskog naroda srpskom. Srbima želim dobro zdravlje i veliku sreću - navela je ambasadorka.

Premijerka Srbije zahvalila se NR Kini, predsedniku i svoj podršci narodu u Srbiji tokom borbe protiv korona virusa.

- Hvala vam na ovom broju vakcina koje su došle u Srbiju. Danas kada dočekujemo ovaj kontingent znači da imamo milion i 500.000 Sinoforamovih vakcina, što je nama pomoglo da budemo druga zemlja u Evropi, a 7. u svetu po broju vakcinisanih - navela je Brnabić.

Ona je istakla da ćemo uspeti da spasimo hiljade i hiljade života.

- Zbog toga sam presrećna i ne znam kako da rečima iskažem svu svoju zahvalnost Republici Kini. Želim da izrazim zahvalnosti i predsedniku Vučiću jer smo zahvaljujući njemu uspeli da dođemo do ovih vakcina - rekla je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da do kraja februara u našu zemlju stiže još 88.000 Fajzerovih vakcina, a uskoro i 150.000 doza cepiva Astra Zeneka.

On je najavio da ćemo do kraja meseca imati dva miliona vakcina protiv korona virusa.

Do sada je u našoj zemlji vakcinisano 592.634, a revakcinisano 47.665 osoba.

Podsetimo, korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.088 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 14 pacijenata.

Testirano je 12.987 osoba, od čega je 16,08 odsto bilo pozitivno.

Na respiratoru je 134 pacijenata.

Video: Kineska vakcina nema ograničenja za godine starosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA