≫ 

Srbi krenuli da praznuju: Kilometarske kolone kod Čačka, na naplatnoj rampi se čeka do sat vremena

Očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima

Video: Srbi krenuli da praznuju: Kilometarske kolone kod Čačka, na naplatnoj rampi se čeka do sat vremena

Uprkos apelima nadležnih mnogi građani Srbije odlučili su da praznike provedu u banjama ili ski-centrima, a na putevima se već beleže kilometarske kolone. Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je zadržavanje na naplatnoj rampi "Preljina" trenutno 90 vremena, sa tendencijom daljeg povećanja.

"Zbog povećanog intenziteta saobraćaja i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka, saobraćaj se usporeno odvija, te su kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu", saopštili su iz "Puteva Srbije".

Pred Dan državnosti brojni građani Srbije su se zaputili ka turističkim centrima i lokalitetima u unutrašnjosti zemlje - Zatiboru i Kopaoniku.

Zbog toga je danas došlo do zagušenja saobraćaja u Preljini, iz pravca auto-puta i Ibarske magistrale. Prema svedočenju sagovornika Darka Marića, kolona duga oko četiri kilometra formirala se na ulasku u Čačak, u Preljini gde se sastavljaju ove dve saobraćajnice.

Autoput Miloš Veliki, gužva Foto: Rina.rs

- Godinama sam vozač kamiona, nailazio sam na velike gužve širom Evrope, međutim, odavno nisam naiašao na ovakav zastoj lokalnog karaktera koji nije izazvan nikakvim tehničkim problemima, ni na sreću saobraćajnom nesrećom. Čekao sam oko 45 minuta da se uključim na auto-put jer idem za Beograd - navodi sagovornik za Nova.rs.

U saobraćajnoj policiji u Čačku kažu da je veliki zastoj izazvan predstojećim praznicima.

- Takođe, na autoputu Beograd – Čačak dogodile su se dve manje saobraćajne nezgode, bez povređenih. Na tim vozilima koja su učestvovačača u udesima pričinjena je samo manja materijalna šteta - rekli su iz ove službe.

Putni pravci

Kako su naveli iz "Puteva Srbije", zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intezitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a "Putevi Srbije" apeluju na sve da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja, kako navode "Putevi Srbije":

Deonice na kojima ima snega su: II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja: II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    13. februar 2021 | 13:12

    Spustite im rampe pa nek čekaju do utorka.

  • Deki Zemun

    13. februar 2021 | 13:40

    Beogradjani krenuli kuciiii

  • Rođeni Beograđanin

    13. februar 2021 | 14:53

    Grad mi je konačno malo mirniji.. Svi dođoši odoše kućama.. Da je sreće da ostanu tamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA