Priče iz vikendica pretvorile se u dve tuge: Mladi odu na odmor, a roditelji ih dočekaju u kovčezima

Desetoro mladih izgubilo život u samo dva primera nesreća koje su se desile u vikendicama

  • 8
vikendica iz požege u kojoj su stradali dvoje mladih , vikendica iz Posušja u bih, stradalo osmoro mladih Foto: RINA, Klix.ba/G.Š.

Povodom tragedije koja se desila u selu Kremna nadomak Užica u kojoj su tragično stradali dvoje mladih, proglašen je Dan žalosti u opštini Požega.

Jovana J. (30) iz Ježevice i njen momak Uroš Đ. (29) iz Visibabe, oboje su građani Požege. Radili su u požeškoj firmi "Budimki", ona kao poljoprivredni inženjer, a on kao elektroinženjer.

Nastradali su u vikendici u zaseoku Dugi Do, gde su boravili tokom praznika. Nakon radnih dana produženi vikend zbog državnog praznika iskoristili su za odmor. Sudbina je htela da to bude poslednji.

Smrt dvoje mladih, potvrdili su za Telegraf.rs iz iz Višeg javnog tužilaštva u Užicu, izazvao je strujni udar. Njihova tela pronađena su u tuš-kabini nedovršene vikendice. Devojka je bila obučena, što je ukazivalo na to da je probala da spasi mladića.

Pozega, vikendica u kojoj je stradalo dvoje mladih Vikendica u kojoj su nastradali Jovana i Uroš / Foto: RINA

Njegova majka prva je predosetila zlo. Zvala je, ali nije uspela da stupi u kontakt. Njeni su koreni iz Kremna, gde su meštani često sretali tragično nastradalog Uroša kako obilazi bakino imanje.

- Uroševu babu poznajem, deda mu je umro od korone pre petnaestak dana. Letos smo pričali, kažu hoće Uroš da nam se ženi i eto kako se završi. Velika tuga - kazale su komšija iz sela za medije.

Zla sudbina nije stala na put samo životima dvoje mladih za kojima plaču njihovi najbliži, već je stala na put i njihovoj nerođenoj deci, planovima za zajednički život u kom nisu stigli da uživaju.

U novogodišnjoj noći ugasilo se osam života

Ova tragična priča podsetila je na neprebolnu tragediju u Posušju u Bosni i Hercegovini, kada su roditelji osmoro tek punoletnih momaka i devojaka ostali bez svoje dece.

Njihova tela pronađena su u vikendici u mestu Trbistovo u novogodišnjoj noći. Preminuli su od gušenja plinom. Oni su u vikendici proslavili Novu godinu, a njihova beživotna tela zatekle su komšije iz susedne kuće kada su došli da im čestitaju.

Nastradali su I. M, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, S. R. rođen 27. 9. 2001. u Posušju s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, M. R. rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj s prebivalištem u Posušju, Ž. P. rođena 15. 9. 2001. u Splitu s prebivalištem u mjestu Vrpolje, Posušje, M. S. rođena 4. 8. 2001. u Splitu s prebivalištem u Sutini, Posušje, S. P. rođen 22. 9. 2001. u Mostaru s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, M. P. rođena 16. 4. 2001. u Splitu s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, S. J, rođen 9. 8. 2001. u Mostaru s prebivalištem u mjestu Batin.

- Možete samo zamisliti što to znači za ovo mesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im porodice međusobno rodbinski povezane ili su prvi susedi. Bože sačuvaj! - kazao je ranije za medije jedan od stanovnika Rakitnog.

Povodom tragične smrti oglasio se i lekar, koji je za medije govorio o tome da su životi mladih mogli biti spaseni da je neko naleteo u pravom trenutku, te ih izveo napolje ili samo otvorio prozor.

- Jedina uteha, u ovom užasnom, jezivom događaju, koji je nažalost obeležio sve te porodice, njihove živote i čitav ovaj kraj, možda je u činjenici da deca nisu patila. Nisu imali bolnu smrt. Umrli su i nesvesni šta se oko njih događa. Osećali su se umorno, jednostavno su zaspali, a zatim se ugušili - rekao je anesteziolog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. februar 2021 | 20:49

    Tesko je tu biti pametan,jednostavno se nekad dese stvari da to ocigledno bude jace od ljudi.,bez obzira koliko je covek pametan,obazriv,obucen,oprezan itd...,jednostavno neki vrag neda mira ,

  • KU

    18. februar 2021 | 20:22

    Ako je struja iznenadila i ubila elektro inženjera šta onda da kažu ostali laici za struju,da čovek ne poveruje u istinost.

  • Dunja

    18. februar 2021 | 22:00

    Uzas,mladi ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA