≫ 

Dr Stevanović: Postoji mogućnost da se mere pooštre

U 10 sati je održan sastanak ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica

  • 50

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas u 10 sati u Palati Srbija sastanak sa direktorima kovid bolnica nakon kojeg se javnosti obratio direktor Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije doc. dr Goran Stevanovć koji je rekao da postoji mogućnost da se mere pooštre ako se epidemiološka situacija pogorša.

Pre svega bi se tražilo skraćenje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

- Razmišlja se da se, ako situacija nastavi da se pogoršava, da se eventuano zatraži pooštravanje mera, pre svega skraćivanje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata - kazao je Stevanović, a prenosi Tanjug.

On je rekao da raste broj inficiranih i onih koji zahtevaju hospitalizaciju, što znači da će morati da se povećaju bolnički kapaciteti.

- I to tako što će kovid bolnice u Batajanici i Kruševcu maksimalno iskoristiti svoje kapacitete - istakao je Stevanović.

- Kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu će u potpunosti iskoristiti svoje kapacitete - istakao je on.

Stevanović je rekao da je ovog puta dogovoreno da se bolnice koje su izašle iz kovid sistema, ne vraćaju u taj režim, već da se posvete lečenju nekovid pacijenata.

- Zbog porasta broja zaraženih, i pored apela da se strpimo sa aktivnostima, dok se ne vakciniše dovoljan broj ljudi, i da posle toga počnemo da se vraćamo normalnom životu, sada moramo da povećamo bolničke kapacitete -  rekao je Stevanović:

- Zato će se maksimalno istoristiti kapaciteti kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu, dok će zdravstveni kadar biti preraspodeljen. Kapaciteti postoje, ali ne postoje novi ljudi koji će tamo da rade i napraviće se raspodela zdravstvenog kadra, kako bi se omogućilo da bolnice rade punim kapacitetom.

Porast obolelih rezultat opuštanja 

On je dodao da u obe bolnice, u Batajnici i Kruševcu, već rade angio sale, a privodi se kraju priprema hirurških sala.

- Molimo ponovo. Očekuje nas porast broja obolelih kao rezultat opuštanja na svakom koraku, i aktivnosti koje nisu esencijalne za život, poput druženja, rekreacije, sportskih aktivnosti... - napomenuo je Stevanović.

On je rekao da opterećenje zdravstvenih radnika direktno zavisi od ponašanja građanstva.

- Zdravsvetni radnici godinu dana nose ovu pandemiju na svojim leđima. Nadamo se da će konačno neko obratiti pažnju na naš umor - rekao je Stevanović.

On je naveo i da vakcinacija ide velikom brzinom, ali i ponovio da nakon što neko primi prvu dozu vakcine, nije odmah zaštitćen, već mora proći pet nedelja, da bi se moglo recći da ste zaštićeni.

Video: Divac: Neshvatljivo da neko ne prijavi žurku sa 700 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    19. februar 2021 | 10:56

    Vi se šetate po Zlatiboru a skraćujete nama radno vreme. Veće mafije na vlasti nije bilo!!!

  • Jelena

    19. februar 2021 | 11:17

    PUSTITE NAS DA ZIVIMO VISE. Sta je bre ovo,otkad je vakcinacija pocela opet sad kao RASTE. Ajde bre lazovi jedni pustite nas da zivimo!!!!!!

  • Uh

    19. februar 2021 | 10:52

    Vlast je dozvolila vlasnicima lokala da prave zurke,veze i vezice.Pustite nas obicne da zivimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA