Sestrice Danica, Nikolina i Milica više nisu podstanari: Devojčice iz Kuršumlije konačno dobile dom

Njihova samohrana majka Jelena Antić jedva je sastavljala kraj sa krajem, ali se ovog meseca sreća osmehnula njenoj porodici

  • 23
Jelena Antić, kuća, Blace Foto: Privatna arhiva

Preslatke sestrice Danica (10), Nikolina (6) i Milica (5) iz Kuršumlije koje su sa svojom majkom Jelenom Antić (28) živele godinama kao podstanari, konačno su dobile svoj dom!

Divnim devojčicama i samohranoj majci Jeleni pomogli su humani ljudi, ali i humanitarne organizacije Srbi za Srbe i Gvozdeni puk Republike Srbije, a pre nedelju dana, njih četiri uselile su se u kuću koja im je poklonjena i sada potpuno opremljena.

Jelena u glasu ne može da sakrije sreću, jer godinama sastavlja kraj sa krajem, od 23.000 dinara, koliko mesečno dobija u vidu dečijeg dodatka i socijalne pomoći.

Ipak, ovog meseca sreća se osmehnula sestricama i Jeleni. Ne samo da su dobile kuću u Blacu koja ima suteren i prizemlje, dvorište i terasu, već su i devojčice dobile stipendiju, svaka po 6.000 dinara.

- Na one 23.000 koliko sam primala, tih 18.000 mi stvarno mnogo znači. Pre nedelju dana smo se uselile, ali ja i dalje nisam svesna. I dalje ne shvatam da konačno imamo svoj mir i nešto što je naše - započinje Jelena Antić za Telegraf.rs.

Kako ushićeno dodaje, osećaj je "čudan".

- Ne moram da mislim na kiriju, a tih 50 ili 70 evra koliko sam davala na stanarinu, sada mogu da dam na hranu, odeću i školski pribor za svoju decu - kaže ona.

Ova samohrana majka je, podsetimo, plačući pričala za naš portal kako je prinuđena da svakog meseca pozajmljuje novac ili da ostaje dužna u prodavnici, kako njene ćerke ne bi bile gladne. Ova mlada žena ne može da radi jer nema nikog ko bi joj čuvao tri ćerke, suviše male da bi ostajale na po više od 8 sati dnevno same, a jedina nada bio joj je vrtić, gde su joj rekli da "ide da čuva decu jer je nezaposlena".

- Išla sam baš danas da se raspitam za vrtić za dve mlađe ćerke. Blizu nam je i predškolsko i škola, pa ću i ja moći da tražim neki posao kad se one upišu - priča naša sagovornica.

Jelena se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su joj pomogli kada je bilo najteže i vratili osmehe na lica njenih ćerkica koje se već sada, kako priča naša sagovornica, u novoj kući zaista osećaju kao u svojoj.

- Srećne su, raduju se, kao da su rođene tu - ističe Daničina, Nikolinina i Miličina majka.

Video: Milan je ostvario svoj san, kupio je kuću u Sekuriču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    21. februar 2021 | 22:17

    Duše preslatke. Neki nismo ni svesni koliko imamo, kad imamo svoj krov nad glavom... Svu sreću sveta im želim!

  • ГЦГ

    21. februar 2021 | 22:15

    Хвала Господу на добрим и племенитим људима. Срећно дјеци, благословени били.

  • .

    21. februar 2021 | 23:40

    Bravo,dobri ljudi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA