Kakav nas vikend očekuje: Red oblaka, red sunca, u nedelju toplije i bez padavina

Maksimalna temperatura drugog dana vikenda iznosiće 15 stepeni

  • 0
Oblaci, oblačno, tmurno, devojka Foto: Unplash/ Stephan Seeber

Pretežno oblačno vreme sa slabom kišom - u tih nekoliko reči mogao bi se opisati vikend koji je pred nama, kako prognoziraju meteorolozi.

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u narednih sat vremena biće oblačno, u Banatu, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji ponegde je moguća slaba kiša, a u višim planinskim predelima slab sneg.

U toku noći između subote i nedelje doći će, prognoziraju, do postepenog razvedravanja. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura danas kretaće se od -2 do 7, a najviša od 9 do 13 stepeni. U Timočkoj Krajini biće 6 stepeni.

RHMZ, najava Printskrin: RHMZ

U Beogradu će danas maksimalna temepratura iznositi oko 8 stepeni, a očekuje se slaba kiša. Moguć je i pljusak u prolazu. Za dva stepena toplije biće u Novom Sadu, gde neće biti padavina.

Oblačno, sa kišom i temperaturom do 8 stepeni Celzijusa biće u Nišu, dok će se u Kragujevcu oblaci smenjivati sa sunčanim intervalima. U ovom gradu temperatura neće prelaziti 6. podeok.

U Subotici će, pak, biti pretežno sunčano, bez današnjih padavina, sa maksimalnom temperaturom do 8 stepeni.

U nedelju toplije, bez padavina

Nedeljno jutro će biti praćeno slabim mrazom, dok će na istoku i jugoistoku biti umereno oblačno. U toku dana će, pak, biti pretežno sunčano, prognoze su RHMZ-a. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno jak. Najniža temperatura kretaće se od -1 do 4, najviša od 10 do 15 stepeni u Timočkoj Krajini.

U nedelju će u Beogradu biti znatno toplije u odnosu na prvi dan vikenda. Maksimalna temperatura iznosiće 12 stepeni, biće delimično oblačno i bez padavina.

Novi Sad i u nedelju očekuje slično vreme kao i u subotu. Biće oblačno, bez padavina, sa maksimalnom temperaturom od 11 stepeni.

Za 4 stepena će u Nišu biti toplije u nedelju. Temperatura će dostići i 12 stepeni, bez padavina.

U Kragujevcu će u nedelju biti toplije i suvo, sa dnevnom temperaturom do 11 stepeni.

Mestimično sunčano biće u Subotici, gde će maksimalna temperatura iznositi 10 stepeni. Prema prognozi za nedelju, u ovom gradu na samom severu zemlje, neće biti padavina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA