Dr Kon o radnom vremenu ugostitelja za vikend: Biće skraćenja

Kon je rekao i da nešto slično možemo da očekujemo i kada je reč o kafićima, restoranima i tržnim centrima

  • 30
Predrag Kon, krizni štab Printskrin: Tanjug

Neke vrste skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata će svakako biti, rekao je danas dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. Ako nekome kažete da ne može da radi tokom vikenda, to je skraćenje radnog vremena, naveo je on. Podsetimo, sednica Kriznog štaba održana je jutros, a nova je najavljena za petak.

On je u Danu uživo na televiziji N1 rekao da to znači da "neko ne radi za vikend uopšte". Epidemiolog je govorio na koga se ta mera odnosi.

- Mi smo definisali mesta koja su najveća mesta zaražavanja. Prvenstveno se odnosi na skijališta, što je više puta rečeno - podvukao je Kon.

Kon je govorio i da nešto slično možemo da očekujemo i kada je reč o kafićima, restoranima i tržnim centrima, prenosi Blic.

- Ovako ostaviti takvo naglo punjenje bez mera za vikend, jednostavno nije prihvatljivo. Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba smo naterani na to cenkanje oko radnog vremena, da li do 18 ili do 20 sati. Ta dva sata svakako ništa ne znače - dodao je epidemiolog i nastavio:

- Ali vikendi jesu dani povećanih frekvencija kontakata. I potpuno smo svesni da će biti privatnog okupljanja. Što se tiče pooštravanja mera, to je vrlo ozbiljno obećano, tako da će toga sigurno biti - podvukao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevina

    24. februar 2021 | 19:21

    Drugi u evropi po svemu,milion vakcina a raste broj obolelih.Stanite ljudi,jel mi snimamo pornic?

  • krizni stab

    24. februar 2021 | 18:24

    Sta smo doziveli... da nam jedan jevrej kroji kapu eee srbijioo

  • Krlja

    24. februar 2021 | 19:28

    Daj sjasi nam vise sa grbace...dojadi i bogu i narodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA