Mladi policajac Nemanja je plač pretvorio u smeh: Spasao šestomesečnu bebu iz zaključanog auta

Drama ispred Doma zdravlja u Ivanjici

  • 2
Nemanja Radović Nemanja Radović / Printscreen Youtube/ Info liga Ivanjica

Ispred ivanjičkog Doma zdravlja odigrala se prava drama kada je šestomesečna beba ostala zaključana u autu gde su se nalazili i ključevi kola, dokumenta i mobilni telefon majke. Ne očekujući da će sistem samozaključavanja sam odreagovati, majka je spustila bebu na sedište zatvorila vrata i krenula ka svojima. Međjutim, auto se zaključao.

Nakon više neuspelih pokušaja da razbiju staklo ili na neki drugi način dopru do bebe u pomoć je pritekao mladi policajac Nemanja Radović iz Radaljeva koji se tu slučajno našao, piše Info liga.

- Sa majkom sam došao kod doktora, pošto je ona bolesna već duže vreme, i čekajući na parkingu, video sam ženu koja obilazi oko svojih kola. Bila je malo uznemirena i bilo mi je sumnjivo da nešto nije u redu. Ona je prišla mojim kolima i pitala me mogu li da pomognem. Svakako sam mogao da pomognem.

Pitao sam o čemu se radi. Kaže da joj se automobil zaključao dok je dete stavljala u auto i da nije mogla da otvori vrata. Pokušao sam da ih razvalim. Znam da dete može da izgubi dosta kiseonik ako plače, pošto je zatvoren prostor.

Pokušao sam da razbijem prozor, nisam mogao. Ona mi je rekla da nema telefon, ne može da se seti nijednog broja, plakala je. Onda sam je pitao ima li rezervne ključeve, bili su kod kuće - objašnjava Nemanja kako je tekao razgovor.

Dalje navodi da se uputio na njihovu adresu po rezervne ključeve, da je brzo vozio kroz grad, sa sva četiri uklkjučena pokazivača pravca, kako bi stigao na vreme.

- Dete je spavalo, ali video sam da je malo bledo. Tu smo ga majka i ja razbudili, ona je bila i dalje uznemirena. Znam kako izgleda to kad se neko uznemiri, nije mogla ničeg da se seti... Pomogao sam koliko sam mogao - rekao je ističući svoju radost da je beba naposletku bila dobro: - Baš mi je bilo drago.

Plač bebe pretvorio se u smeh kada su na kraju otključali automobil i izneli je napolje. Zahvaljujući prisebnosti ovog mladog Ivanjičanina čitava priča dobila je srećen epilog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarijaR

    24. februar 2021 | 20:46

    Verovatno ljudima izgledam luda,ali ja prvo otvorim svoja vrata malo,pa onda stavim decu u sedišta,zatvorim njihova vrata i imam svoja otvorena. Uglavnom,uvek su mi jedna prednja vrata otvorena dok ih stavljam ili vadim iz sedišta,a ključ uvek u džepu.

  • Dragan

    24. februar 2021 | 21:20

    Bravo momčino...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA