≫ 

Situacija u školama nije alarmantna, podaci nisu zabrinjavajući: Ministarstvo o kritičnim gradovima

Onlajn nastava je samo u Kuli i to do 5. marta

  • 8
Deca škola maska koronavirus Foto: Tanjug/AP

Situacija u školama u Srbiji, što se tiče zaraženih virusom korona, nije analarmantna i nije zabrinjavajuća, kaže pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić i dodaje da su na preporuku lokalnog Kriznog štaba škole u opštini Kula prešle na onlajn nastavu. Ministar prosvete Branko Ružić kaže da nema utemeljenja da je obrazovani sistem mesto širenje virusa. 

Pašić je za TV Pink naveo da se situacija u Kuli prati i da je Ministarstvo prosvete dalo saglasnost da se realizuje nastava na daljinu do 5. marta.

Pašić je naveo da je u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi u Vranju, zbog epidemiološke situacije, nedelju dana nastava bila onlajn, ali da su se od ponedeljka vratili u redovan sistem.

Upitan da li će škole u Srbiji preći na onlajn nastavu zbog pogoršanja epidemiološke situacije, on je rekao da se sve odluke donose u dogovoru sa Kriznim štabom, a na osnovu podataka koji se dobijaju od školskih uprava.

- Situacija nije alarmantna, podaci nisu zabrinjavajući - rekao je Pašić i podsetio da je do sada oko 40.000 prosvetnih radnika vakcinisano.

On je apelovao na sve da se ne opuštaju i da se poštuju kako protivepidemijske tako i specifične mere.

Ružić: Obrazovni sistem mesto širenja virusa korona

Da situacija u školama nije alarmantna, izjavio je danas ministar prosvete Branko Ružić. On je istakao da broj zaraženih u učenika ne prelazi 0,5 odsto od ukupnog broja đaka, a broj zarazenih nastavnika ne prelazi jedan odsto od ukupnog broja.

Ružić je, nakon obilaska Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, rekao da je do sada vakcinisano 36.000 prosvetnih radnika, koji su među prioritetima u imunizaciji.

On je naveo da i da se na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba razgovaralo o epidemiološkoj situaciji u srednjim školama i da li u njima treba pojačati nadzor.

- Nema utemeljenja da je obrazovni sistem mesto širenja virusa korona -  rekao je Ružić.

Govoreći o trenutnim žarištinma u Srbiji, Ružić je naveo da lokalni krizni štabovi mogu da se obrate školskim upravama (Ministarstvu prosvete), te da se lokalno pređe na onlajn nastavu.

Video: Pojačan nadzor u školama, o merama za vikend u petak: Medicinski deo štaba za zatvaranje na 5 dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako

    25. februar 2021 | 10:07

    Nije alarmantna, dodjite u OS"Djuru Danicic" na Vozdovcu pa prokontrolisite, veci broj dece i nastavnog osoblja je pozitivan ali se cuti...decu cak i ne testiraju, a sve simptome imaju...

  • Milan

    25. februar 2021 | 09:54

    Luda kuca!

  • Dušica

    25. februar 2021 | 11:20

    Skolske Uprave i rukovodstva skola ne dostavljaju tacne informacije o broju zarazenih ucenika i prosvdtnih radnika pa se virus sve vise siri. Neko ce svakako zbog ovoga morati da odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA