≫ 

Jelena i ćerka, koje imaju isto srčano oboljenje, dobile tuđu negu i pomoć: Njoj treba i novo srce

Jelena i njena ćerka Vanja imaju tešku srčanu bolest - dilatativnu kardiomiopatiju

  • 8
Jelena i Vanja Radovanović, obolelo srce, majka i ćerka

FOTO: Privatna arhiva

 Jelena Radovanović (40) iz Šida, koja čeka da bude stavljena na listu za transplantaciju srca, zbog teške srčane bolesti - dilatativne kardiomiopatije, koju ima i njena ćerka, konačno je dobila rešenje kojom joj se odobrava tuđa nega i pomoć.

Jelena je, kao što je Telegraf.rs ranije pisao dva puta odbijana za  tuđu negu i pomoć, iako nije u stanju da radi, i sa ćerkom živi od 12.400 socijalne pomoći, kao o pomoći dobrih ljudi.

One su u oktobru drugi put odbijene za tuđu negu i pomoć, nakon čega su podnele žalbe. Ovih dana dobile su rešenje kojim im se ona odobrava. 

- Poništava se rešenje Centra za socijalni rad Šid i priznaje se pravo na dodatak za pomoć i negu Jeleni Radovanović u iznosu od 10.858 dinara. Isplata po ovom rešenju vršiće se od 21. avgusta 2020. godine pa do 31. jula 2022, s tim da je kontrolni pregled potrebno obaviti u avgustu 2022. godine - navodi se u rešenju Pokrajinskog sekretarijata za soacijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Jelena je istovremeno odbijena zahtev za priznanje prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica.

Ona za Telegraf.rs kaže da je ovim rešenjem dobila jednu dobru a jednu lošu vest, jer su joj priznali minimalac od nešto više od 10.000 a ne 19.000, koliko svi primaju.

Jelena nema pravo na žalbu samo na tužbu što i namerava da uradi. 

Jelena i njena ćerka Vanja (20), kao što smo već pisali mesečno raspolažu sa 12.400 socijalne pomoći, podstanari su, kiriju plaćaju 70 evra, a samo za lekove za nju i za ćerku Vanju joj treba 40.000.

Ja se lečim 18, a ćerka Vanja 15 godina. Još nisam na listi za transplantaciju. 24. novembra idem na pripreme u Kamenicu, ne znam koja je to po redu. Živim sa ćerkom koja ima istu dijagnozu, pije lekove za srce i vodu. Njeno zdravstveno stanje se za sada prati. Doktori joj još ne preporučuju transplataciju organa. Završila je srednju školu prošle godine, želi na fakultet, ali ja nisam u mogućnosti da to platim - pričala je Jelena za Telegraf.rs:

- Podstanari smo. Roditelji su mi umrli. Majka mi je umrla sad u maju, a ona nam je dosad pomagala svojom malom penzijom. Jedino redovno primanje je socijalna pomoć, koja je 12.400 od Centra za socijalni rad, i od Opštine Šid dobijamo jednokratnu novčanu pomoć od 15.000 dinara. Daju nam kada god imaju.

Račun za pomoć

 

Jeleni i njenoj ćerki Vanji se može pomoći uplatom na broj žiro računa je 325930060007838747 u Vojvođanskoj banci, na ime Radovanović Jelena. Svaka druga vrsta pomoći im je dobrodošla, a za to im se svako ko želi moće obratiti na broj telefona 062-533- 719.

Video: Šansa za bolji život: Porodici Sobin prijatelji i komšije renovirali urušenu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    26. februar 2021 | 08:14

    U Pio fondu moraš prvo da umreš da bi dobio tudju negu ,da ne pričam da su drzava u drzavi ,brojne zloupotrebe bez kontrole . Salju zdrave ljude u Selters Mladenovac ,svoje rodjake i prijatelje. Invalidske penzije se Jos uvek skupo prodaju .A ljudi dobre volje sms om spasavaju zivote . .naravno ne smete da objavite . Ali jednom ce ovu državu pojesti korupcija ,pa je ionako svejedno .

  • Maja

    26. februar 2021 | 08:13

    Kakve sudbine☹️

  • Huh

    26. februar 2021 | 10:52

    Kao sestre ste.Samo hrabro i budite uporne da uspete da ostvarite sva svoja prava. Manjinama se daje novac i šakom i kapom a radno su sposobni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA