Predsednik opštine Arilje: "Broj zaraženih opada, zbog obolele dece moguće uvođenje onlajn nastave"

Čeka se odluka sa sednice republičkog Kriznog štaba

  • 0
Deta, škola, maska, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Epidemiloška siutacija u Arilju, opštini pre nekoliko dana označenoj kao korona žarište, sada se smiruje, pa je odašnji Krizni štab u sredu veče doneo odluku da se vanredna situacija ne uvodi.

Suočen sa sve većim brojem novoobolelih, a koji se kretao od 23 do 43 dnevno, Krizni štab je najpre zasedao u ponedeljak kada je odlučeno da se sa evenutalnim uvođenjem vanredne situacije sačeka do srede uveče, odnosno dok ne pristignu novi rezultati testiranja. A oni su, makar za sada, ohrabrujući.

- Broj zaraženih opada. Prekjuče smo od 66 testiranih imali 18 pozitivnih, a juče je testirano 55 građana od kojih 14 ima korona virus. Za razliku od pre nekoliko dana kada smo imali 31 zaraženog osnovca i pet srednjoškolaca, danas ih je 34, odnosno šest, s tim što su još 53 osnovca u izolaciji. Procenjeno je da se radi o blagom porastu, a o mogućem uvođenju onlajn nastave sačekaćemo odluku sa sutrašnje sednice Republičkog kriznog štaba - kaže za „BlicPredrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Prema informacijama sa Dečjeg odeljenja Opšte bolnice Užice među 69 hospitalizovanih pacijenata sa korona virusom, najviše je dece iz Arilja.

Zbog čega je korona bukulna pre nekoliko dana u Arilju – i dalje je, kako kaže čelnik ove opštine nepoznato, tek pojačane inspekcijske kontrole i dezinfekcija javnih površina imale su za rezultat da se broj inficiranih smanjuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA