Oni su nestali a iza njih je ostala neizreciva tuga i bol: Potraga za nekima traje godinama u Srbiji

Neke potrage su se tragično završile

  • 11
NESTALI Stefan gavrilovic , Srba Veljkovic, Goran Tomic, Ivan Ilic, Radmila Virkovic, Jovo Kecman

Neke od nestalih osoba u Srbiji Foto: Facebook/milija Milosavljevic, Privatna arhiva, Facebook/Smederevske novine, Facebook/Ivan Ilić

"Od njega nema ni traga ni glasa", "Kao da je u zemlju propao", sa ovako kratkim rečenicama, koje kriju duboku bol, koja je svakim danom sve jača i neizdržljivija, najbliži objašnjavaju da još nisu pronađene njihove voljene osobe, koje se vode kao nestale.

Neke osobe nestale su pre nekoliko dana, druge pre nekoliko nedelja, a i ima i onih za kojima najmiliji tragaju već mesecima ili čak i godinama.

Tuga i bol, koje su ostale iza njih ne postaju manje, niti lakše. Naprotiv, svakim danom su sve snažnije i jače.

Svaki dan počinje nadom da će voljena nestala osoba ući kroz vrata u porodični dom, da će se konačno ponovo čuti njen smeh, glas... Da će konačno da je vide, zagrle, poljube... I svaki dan se završava tako što sve ostaje na nadi...

I tako danima, nedeljama, mesecima, godinama... U brojnim porodicama...

Stefan Gavrilović

 

Stefan Gavrilović (37) nestao je 6. februara u Ćupriji. Već 20 dana njegova majka se nada da će ga videti.

Sa neizrecivim bolom u glasu, objašnjava za Telegraf.rs, da o svom sinu još ništa ne zna i da od njega nema ni traga ni glasa.

Ranije nam je ispričala da veruje da je krenuo da obilazi manastire.

Moj sin se posvetio veri. Obilazio je crkve i manastire i to ne samo u našoj zemlji već i u inostranstvu. Baš je i početkom januara išao sa prijateljima u manastir - ranije je rekla Stefanova majka.

Muškarac, koji se vodi kao nestao, izašao je iz kuće bez novčanika, mobilnog telefona i jakne.

Moli se svako ko ima neku informaciju o nestalom muškarcu da se javi na broj telefona 064/17-97-914 i 064/95-93-320, ili da pozove policiju.

Srba Veljković

 

Porodica Srbe Veljkovića (69) iz Pasi Poljane je očajna jer je on nestao 5. februara.

- Ništa ne znamo o njemu, kao da je u zemlju propao - kratko je za Telegraf.rs rekao Vladimir, Srbin zet.

Srba nije imao naviku da ode a da se ne javi ukućanima. Dana kad je nestao se upravo to desilo.

- Uspeli smo da rekonstruišemo njegovo kretanje tog dana jer u vreme kada je nestao, nikoga nije bilo kod kuće. On je tog 5. februara ujutro otišao do bašte prema Bubanj selu, da vadi kupus. U povratku je svratio u prodavnicu, prema svedočenju prodavca bilo je oko 10 sati ujutro kada je kupio hleb. Doneo ga je kući kao i lekove za suprugu, a zatim izašao - ispričao je ranije zet nestalog čoveka.

Njegov školski drug nam je kazao da ga je oko 13 sati uočio kako ide prema gradu. Sreli su se kod kafane "Stara Planina", ali suprotno običaju, nisu porazgovarali, rekao nam je da je Srba u prolazu samo nešto promrmljao. Navodno je oko četiri sata viđen kod seoskog groblja, ali to nije pouzdana informacija. Posle toga, od njega nema ni traga ni glasa - dodao je ranije zet.

Srba je u vreme nestanka na sebi imao crni džeper, crno braon pantalone, a na nogama popke - gumenjake.

- Molimo svakog ko ima bilo kakve informacije o njemu da nam se javi na telefone 069/4220069, 069/4789860, 060/4260319, 061/6128340 ili Policijskoj upravi - kazao je Vladimir.

Goran Tomić

 

Pre skoro mesec i po dana, 16. januara nestao je Goran Tomić (45) iz Smedereva.

Od tad mu se gubi svaki trag.

- Goran još nije pronađen. I policija ga traži ali i dalje ga nema - kratko je za Telegraf.rs rekla njegova supruga.

U trenutku nestanka Goran je na sebi imao deblju braon duksericu sa kapuljačom, a dole tamno plavu šuškavu trenerku.

Porodica apeluje na sve koji nešto o njemu znaju da se jave na broj telefona 063/337-449.

Milan Ilić

 

I posle više od dva meseca porodica Milana Ilića (34) iz Donjeg Milanovca ne zna gde se njihova voljena osoba nalazi.

- Nemamo nikakve nove informacije o Milanu. Od njega nema ni traga ni glasa - kazao je za Telegraf.rs Milanov otac.

Milan je nestao 20. decembra prošle godine.

Porodica je prevrnula kamen, nebo i Dunav kako bi ga pronašli kako je ranije ispričao njegov otac.

Radmila Ćirković

 

Radmila Ćirković nestala je 26. oktobra 2020. godine u mestu kod Rume, a poslednja poruka koju je poslala mami glasila je: "Idem da se nađem s jednim likom".

Radmilina majka, Željka, provodi mesece u strahu da joj se nešto strašno desilo.

Radmila se još nije javila. Zvao me je samo taj dečko sa kojim je išla da se nađe, tog dana kada joj se gubi svaki trag. Rekao mi je da ne paničim i da moja ćerka ne želi da mi se javi, o čemu sam obavestila policiju. Ali, ja tom dečku ništa ne verujem, ne daj Bože... da on nije uradio nešto sa njom - kazala je ranije za Telegraf.rs zabrinuta majka Željka.

Majka nestale moli sve koji imaju informacije da se jave na broj telefona 061/6488-672.

Jovo Kecman 

 

Beogradski trener Jovo Kecman (51) nestao je 24. septembra 2020. godine u Malom Mokrom Lugu. Od tad mu se gubi svaki trag. Zbog njegovog nestanka, kako je za Telegraf.rs ranije ispričala njegova poznanica, preminula mu je baka Ružica (103).

- Jovo je nekoliko dana pre nestanka počeo da skuplja novac. Tad je, takođe, odlučio da proda kuću, koja vredi oko 300.000 evra i našao je kupca, napravili su predugovor. I Miletu, ocu je tražio da podigne kredit. Rekao je da prodaje kuću jer ne može više da se bavi treninzima, da mu je dosadilo i da hoće da ide u penziju. On nikome nije dugovao novac i nije imao finansijskih problema, tako da ne znam za šta mu je bio potreban novac - ispričala je ranije naša sagovornica.

Kako je ranije kazala sagovornica, beogradski trener je oko dve nedelje pre nestanka počeo da bude uznemiren.

Stalno je gledao kroz prozor, na sat kao da nešto čeka. Stalno je bio nervozan i pričao je da ima neki lični problem, ali ne i koji. Radio je normalno, držao je treninge, imao je mušterije, ali nije mogao da bude posvećen poslu zbog tog ličnog problema - objasnila je ranije sagovornica.

Osobe koje su nestale pre nekoliko godina

 

Barbara Vitez je 25. novembra 2016. godine nestala u Senti, a poslednje što znamo je da se sa drugarima vraćala kući kasno uveče i da je navodno, prema nepotvrđenim tvrdnjama, skočila u Tisu sa mosta.

Imala je samo 15 godina, a danas, nakon više od pet godina i dalje se vodi kao nestala.

Njeno telo do danas nije pronađeno, a o devojčicinom nestanku postoje brojne teorije, kao i tvrdnje da je viđena van Srbije.

Sa samo 19 godina, Biljana Đorić je proglašena nestalom nakon što je poslednji put viđena 2. decembra 2015. godine kad je na jednom kiosku u Kraljevu ostavila pasoš, mobilni telefon i zlatno prstenje. Rekla je samo "doći će neko po ovo", i od tad joj se gubi svaki trag.

Više od pet godina porodica ne zna gde se nalazi Pauča Dejan (42), koji je poslednji put viđen u Ubu.

Moj brat, Puača Dejan nestao je 27. januara 2016. Pošto telo nije pronađeno, Dejan se vodi kao nestao. Njegov auto je nađen u Obrenovcu u industrijskoj zoni, gde mu se gubi i signal telefona.

U autu je nađena krv, što ukazuje da je ubijen, ali na sasvim drugom mestu, a auto sklonjen u industrijsku zonu. Moj brat je ubijen. Ja, kao sestra i roditelji smo više od dve godine u paklu čekajući da nam se neko obrati, svaki dan su nam misli uprte prema nestalom, tj. ubijenom bratu - objasnila je ranije za Telegraf.rs Dajana Sinđić, sestra nestalog muškarca.

Bol je neopisiva, minuti dugački, a dani nikad da prođu. I tako već godinama. Rana na srcu ne zarasta niti će ikad moći. Jedino što može da zaleči slomljena srca članova porodice jeste da se njihovi najmiliji vrate ili bar jave da su dobro i da su živi.

Potrage za nestalima koje su se tragično završile

 

Maturant Umetničke škole iz Niša, Jovan Veselinović (18), nestao je 17. februara. Četiri dana kasnije pronađen je mrtav u Ulici Branka Krsmanovića. Sahranjen je 25. februara na niškom Novom groblju. Više od 300 ljudi došlo je da na večni počinak isprati tragično nastradalog mladića.

Trenutak koji je svim prisutnima naterao suze na oči bio je onaj u kome je Jovanov brat Lazar odsvirao pesmu koju je napisao za njega, a koju, kako je rekao, Jovan nije stigao da čuje za života, preneli su mediji.

Nikad nisi imao priliku da čuješ ovu pesmu, napisao sam ti je jednom prilikom, kada sam te umalo izgubio... Odsviraću ti je sada kada se opraštam od tebe - rekao je Lazar.

Beživotno telo Dejana Mihajlovića (50), iz sela Vojnegovac, koji je nestao iz kuće, pronađeno je 19. februara.

Beživotno telo je prijavila jedna osoba, koja ga je spazila u Nišavi u ataru sela Belo polje, tačnije kod Sukovskog mosta.

Prema prvim rezultatima istrage, na telu je bio jedna prostrelna rana, što znači da je, najverovatnije reč o samoubistvu.

Antonije V. (88), iz dragačevskog sela Grab, koji je nestao krajem prošle godine pronađen je mrtav dva kilometra od svoje porodične kuće, na seoskom putu.

Telo muškarca pronašao je meštanin koji je odmah posumnjao da se radi o nestalom Antoniju. Odmah je pozvao policiju koja je potvrdila identitet.

Osamdesetosmogodišnji muškarac pronađen je kako leži na leđima, oko njega su bili rasuti novac, lična dokumenta i nije bilo vidnih tragova nasilja.

Antoniju svaki trag se gubi 31. decembra prošle godine, od kada se nije javljao porodici koja živi u Čačku, što je odmah bilo čudno pošto se uvek javljao na njihove pozive.

Aleksandar Z. (33) iz Novog Sada, za kojim se tragalo početkom februara, pronađen je mrtav u svom automobilu na Fruškoj Gori.

Ove potrage imale su tragičan kraj.

Nadamo se da će ostale porodice dočekati dan kad će njihovi najmiliji da prođu kroz vrata porodičnog doma...

I da će on doći što pre...

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    26. februar 2021 | 21:12

    A nesretnoj Jeleni još ubicu ne nađoše...tolike godine...

  • .

    26. februar 2021 | 20:04

    Vukasin Gosovic????sta je sa njim???!!!

  • ĆU 035

    26. februar 2021 | 19:34

    Ako su nestali po svojoj volji poštujmo to ,ali ako ima indicija o prinudi onda treba da se istraži.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA