≫ 

Preminuo heroj sa Košara: U 43. godini izdalo ga srce

Sahranjen u rodnom mestu nadomak Kruševca

  • 77
Jovan Srejić, heroj sa Košara Foto: Facebook/Srejic Jovan

U selu Veliko Grkljane nadomak Kruševca, od posledica infarkta, preminuo Jovan Srejić, istaknuti učesnik Bitke na Košarama 1999. godine, jedne od najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske koja je postala simbol odbrane otadžbine.

Srejić je u to vreme bio pripadnik Vojske Jugoslavije na redovnom odsluženju vojnog roka i kao pripadnik herojske 125. motorizovane brigade doprineo je sprečavanju dajstava terorističke OVK, učestvujući u zaštiti stanovništva od napada terorista i zaštiti objekata od vitalnog značaja, piše Radio televizija Kruševac.

Živeo je u Velikom Grkljanu i bio istaknuti sportista i trener lokalnog fudbalskog kluba.

U svom rodnom mestu sahranjen je juče, u prisustvu brojnih meštana, prijatelja i saboraca iz 125. motorizovabne brigade.

Preminuo je 24. februara u 43. godini.

Video: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HERO

    26. februar 2021 | 20:06

    Hvala tebi i ostalima koji su se borili za našu SRBIJU. Neka ti je laka zemlja. A ovi koji lupaju minuse to mogu samo teroristi i dušmani biti.

  • Geras

    26. februar 2021 | 22:48

    Umro si... I verovatno ne vidiš šta tvoji zemljaci koje si branio svojim životom.... Ti i tvoji drugari... Sta pišu ovde... A ako gledaš sve ovo sa verujem mnogo boljeg mesta... Znaj da ima nas koji smo vam zahvalni.... Naklon do zemlje junače.... Stariji si od mene samo 5 godina.... A branio si zemlju časno i odbranio... Nisi sa svojom porodicom a li si na boljem mestu verujem.... Narod koji si branio se izopacio.... Jedan drugom oči kopa... Gleda kako komšiji da crkne krava.... Gleda kako jedan drugog da upropaste.... I dok ti isti siptari protiv kojih si se borio vuku jedan drugog i uzdižu i šire se... Mi sami sebe ubijamo.... Jos jednom hvala ti kao bratu za sve.... Slava ti

  • Brelka

    26. februar 2021 | 20:24

    Slava Bogu! Hvala ti brate! Vraticemo okupirani Kosmet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA