Somborčani odali počast Balaševiću: Zasadili po sadnicu bagrema za svaku godinu Đoletovog života

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu

  • 22
Đorđe Balašević

Sjajna akcija Foto: Printskrin Tviter @mifi_so ·

Sjajna akcija sadnje drveća organizovana je u petak u Somboru a povodom smrti Đorđa Balaševića. Ideja je bila da se zasadi po jedna sadnica bagrema za svaku godinu čuvenog kantautora. 

Volonteri su posadili 68 sadnica bagrema i jednu lipu, tako da će grad zelenila dobiti "Park za neku novu decu", navedeno je na Tviteru.

Na sadnice su postavljeni transparenti na kojima su ispisane dirljive poruke, "Mi smo neki novi klinci, računajte na nas", "Đole tvoj Sombor te voli". 

Podsetimo, Đorđe je preminuo 19. febrauara, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

 

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Objavio je veliki broj pesama koji su postali vanvremenski hitovi, a samo neke od njih su "Ne lomite mi bagrenje", "Slovenska", "Namćor", "Ringišpil"...

Video: Hiljade ljudi ispratilo Balaševića u večnost: Gorele su baklje, sijao je Novi Sad u Đoletovu čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA