≫ 

Teška noć u Kliničkom centru Vojvodine: Veliki broj novozaraženih primljen na bolničko lečenje

Primljeno je 10 odsto više primljenih pacijenata u odnosu na prethodni dan

  • 3
KORONA VIRUS VOJVODINA

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) obeležio je veliki broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa kovid 19 potvrđenom infekcijom, što je za 10 odsto više primljenih pacijenata u odnosu na prethodni dan, saopšteno je jutros iz KCV.

Trenutno, u Kliničkom centru Vojvodine leči se 146 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa. Od toga, kod osam pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, kaže se u saopštenju.

Napominje se da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih kovid pacijenata, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

- Apelujemo na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru - naveo je Klinički centar Vojvodine.

Video: Batajnička crvena zona: Ovde leži 51 bolesnik sa najtežim kliničkim slikama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кривац се зна.

    28. februar 2021 | 11:17

    Да ли је градоначелнику сада јасно шта је урадио прошле недеље када је организовао фешту за Балашевића? Да ли мирно спава?

  • Др

    28. februar 2021 | 12:43

    Е, сада им пуштајте на пријему , хитове Ђ. Балашевића!

  • Zoki

    28. februar 2021 | 11:17

    Ne bilo toliko bolesnih,oscilacije u temp. 20 stepeni. A sad da li svi imaju bas koronu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA