Od danas dostupni i novi besplatni udžbenici za prvi i drugi razred: Uskoro kompleti i za 5. i 6.

Sve udžbenike odobrilo je Ministarstvo prosvete

  • 0
Dete maska škola online nastava Foto: Shutterstock

Udžbenici za 1. i 2. razred osnovne škole od danas su dostupni na sajtu besplatnabiblioteka.com. Svi su odobreni od strane Ministarstva prosvete, kao i Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, i kao takvi mogu se koristiti u nastavi.

Za sve udžbenike prvog i drugog razred osnovne škole dozvoljena je distribucija, umožavanje ili bilo šta drugo što učitelji ili roditelji smatraju da im je potrebno.

- Za nekoliko dana na sajtu će biti i udžbenički kompleti za 5. i 6. razred. Do sredine meseca imaćemo oko 70 odsto svih udžbenika koje se koriste u nastavi. Takođe, sredinom meseca biće omogućeno i naručivanje štampanih udžbenika po ceni od 2 dinara po stranici, sa dostavom - rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

Ovi udžbenici su već izabrani za nastavu prethodnih godina, ali postoji zakonski okvir da se to i promeni. Procedura je jednostavna, dovoljno je da se savet roditelja obrati nastavničkom veću za promenu, i zatim se samo obavesti Ministarstvo prosvete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA