Ružić saopštio koliko je tačno učenika zaraženo korona virusom u Srbiji

Takođe, oko jedan odsto zaposlenih ima korona virus

  • 1
Branko Ružić Foto: Ministarstvo prosvete

Obrazovni sistem nije mesto za transmisiju virusa korona, izjavio je danas ministar prosvete Srbije Branko Ružić, dodajući da je svega oko 0,5 odsto od ukupnog broja učenika zaraženo kovidom.

- Brojke nisu alarmantne i svi u Vladi i građani Srbije trebalo bi da budu zadovoljni predanošću i nastavnog i nenastavnog osoblja i odgovornošću koju deca pokazuju. To je najbolji primer na koji možemo da sprečimo negativne efekte korona virusa - rekao je Ružić za TV Pink.

On je naveo da je zaraženo i oko jedan odsto zaposlenih u obrazovnom sistemu.

Navodi i da, kako se povećava broj obolelih u opštoj populaciji, tako dolazi do blagog povećanja broja zaraženih u obrazovnom sistemu.

Ružić kaže da onlajn nastava nije "bauk", te da su deca digitalno pismenija od starijih. Poručio je i da su roditelji u svakom tenutku bili u mogućnosti da izaberu kako će njihova deca da pohađaju nastavu.

- Nije situacija takva da možemo svakome da udovoljimo, ali se trudimo da vaspitno-obrazovni proces traje - rekao je Ružić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srednjoskolac

    1. mart 2021 | 15:19

    kod mene u odeljenju nas 4 zarazeno... o drugim skolama i odeljenjima da ne govorim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA