Pomor ribe u Limu kod Priboja: Do trovanja nije došlo zbog smeća u reci, ispituje se uzrok uginuća

Uginuli skobalj imao je vidne tragove mehaničkog, fizičkog oštećenja

  • 0
Skobalj, pomor, ribe Foto: RINA.rs

Dok su ribolovci kod gornje brane na Limu u Priboju očekivali dobar ulov, ispred njihovih očiju zaplivalo je mnogo riba, ali uginulih.  Na lice mesta stigla je ribočuvarska služba koja je mogla da konstatuje samo pomor.

- Kroz otvor na svakih 10 minuta, izlazila je određena količina uginulog skobalja sa vidnim tragovima mehaničkog, fizičkog oštećenja, što pokazuje da se ribe ni na koji način nisu otrovale - kazao je za RINU šef ribočuvarske službe Milan Milošević

Nadležni tvrde da uginuće ribe nema nikakve veze sa smećem koje pluta rekom Lim i sakuplja kod Potpećkog jezera, i da je velika količina odplutala rečnim koritom.

- Poslali smo naše ribočuvare i prišli čamcima samom ispustu kod brane i uzeli uzorke radi utvrđivanja tačnog razloga pomora ribe, određenu količinu smo odneli na uzorkovanje, kako bi sagledali sve okolnosti, zbog kojih je došlo do uginuća skobalja - zaključio je Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA