Studenti Ekonomskog fakulteta najbolji na prestižnom takmičenju, obezbedili plasman za Južnu Evropu

Tema takmičenja bila je procena vrednosti akcije akcionarskog društva NIS i preporuke da li akciju treba kupiti, prodati ili zadržati

  • 0
Ekonomski fakultet, takmičenje White Rock Foto: Ekonomski fakultet u Beogradu

Tim studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu osvojio je prvo mesto na trećem lokalnom takmičenju CFA Research Challenge u organizaciji CFA Society Serbia i obezbedio plasman na takmičenje Južne Evrope.

U timu White Rock bili su Anastasija Lončarević, Aleksa Antić, Jovana Parežanin, Vojin Rodić i Irena Remović. Studente su predvodili akademski mentor prof. dr Dragan Lončar i Nikola Marković industrijski mentor.

Drugo mesto takođe je pripalo timu Ekonomskog fakultata u Beogradu Youth Capital u sastavu Stefan Milić, Lenka Baltić, Sanja Milenković i Ognjen Milošević koji su predvodili dr Irena Janković akademski mentor i Aleksandar Veselinović industrijski mentori.

Tema takmičenja bila je procena vrednosti akcije akcionarskog društva NIS i preporuke da li akciju treba kupiti, prodati ili zadržati.

- Izuzetna mi je čast što sam bila deo tima i predstavljala svoj fakultet na ovako prestižnom takmičenju. Mnogo smo naučili i imali priliku da se oprobamo u proceni vrednosti važne i velike kompanije kao što je NIS. Analizirati pojedinosti i detalje ovako zahtevne industrije iziskivalo je mnogo vremena i rada, a svakako ne bi bilo moguće bez naših mentora koji su nam bili podrška tokom trajanja takmičenja. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano poverenje da Srbiju i fakultet predstavimo na regionalnom takmičenju - izjavila je Anastasija Lončarević.

Regionalno takmičenje biće održano 13. i 14. aprila na kome će svoje znanje pokazati ekipe sa 50 fakulteta iz EMEA regiona (Europe, Middle East, Africa).

Takmičenje CFA Institute Research Challenge je prestižno takmičenje iz oblasti fundamentalne investicione analize,  koje svake godine organizuje CFA Institute. Ove godine zbog pandemije, ali i bezbednosti svih učesnika, takmičenje je održano onlajn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA