≫ 

Tragedija u Leskovcu: Žena (32) preminula dva sata nakon abortusa, inspekcija na privatnoj klinici

Mlada žena imala 32 godine

  • 95
Zena, mrtvacnica, telo, mrtav, mrtva, smrt Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja Srbije poslalo je inspekciju u leskovačku privatnu kliniku u kojoj je nakon abortusa preminula D. T. (32).

- Poslali smo inspekciju, biće urađen nadzor i provera kvaliteta rada - rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Mediji su danas preneli da je D. T. iz Leskovca umrla nepuna dva sata posle abortusa u jednoj leskovačkoj privatnoj klinici, a abortus je, kako tvrde članovi porodice, obavljen iz zdravstvenih razloga.

Suprug tvrdi da je D. T. imala problem s kičmom i nogom, i da su joj lekari iz tog razloga savetovali da prekine trudnoću jer predstavlja rizik.

Iako obdukcioni nalaz još nije stigao, suprug kaže da je intervencija pokrenula tromb koji je iz noge otišao u pluća.

Informaciju o tome da obdukcioni nalaz još uvek nije stigao, potvrdili su za Telegraf.rs iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu.

- Obaveštavamo vas da je povodom smrti D. T. iz Leskovca Više javno tužilaštvo u Leskovcu izdalo naredbu da se izvrši obdukcija. Budući da obdukcioni nalaz još uvek nije dostavljen tužilaštvu, nismo u mogućnosti da Vam damo više informacija - odgovorili su ranije danas na pitanja našeg portala.

Inače, za D. T. je ostao trogodišnji sin.

Video: Šta naši sugrađani misle o donošenju zakona o zabrani abortusa i ko bi trebalo da se za to pita?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    2. mart 2021 | 17:54

    Pretuzno je sto se desilo mladoj zeni ali zasto kriviti lekare za sve sto se dogodi....imala je ranije naruseno zdravlje zato je i morala da prekine trudnocu....nazalost njena bolest od ranije se iskomplikovala....saucesce

  • Sanja

    2. mart 2021 | 18:33

    Ja ne verujem kakve komentare citam. Karma je stigla??? Stici ce onog ko je napisao tako nesto odvratno!!! Kakav smo narod i dobro nam je. Ne dao Bog nikome!

  • Ja

    2. mart 2021 | 16:13

    Radjena mi je kiretaza posle spontanog u drzavnoj bolnici.Posto se lecim kod kardiologa trebala je njegova dozvola da dobijem anesteziju kao i kompletni nalazi kks i biohemije.Tek 2 sata po intervenciji su me uz pratnju muza pustili kuci.Ne pustaju ranije,standardna procedura zbog nadzora.Uput za dnevnu bolnicu sam donela sutradan.Dinara nisu trazili.A ovo sta procitah samo susteri mogu da urade.Zene nema ali muz bi trebalo da ih tuzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA