U Srbiji vakcinisano više od milion i po građana: Drugu dozu primilo preko 500.000 ljudi

U poslednja 24 časa došlo je do skoka u broju novoobolelih

  • 9
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Broj vakcinisanih u Srbiji je, prema nanovijim informacijama, prešao 1.500.000. 

Drugu dozu vakcine primilo je 531.000 građana.

Građani Srbije vakcinisani su ruskim "Sputnjikom Ve“, kineskim "Sinofarmom“, američko-nemačkim Fajzer/Biontekom“ i britansko-švedskom "AstraZenekom".

U poslednja 24 časa došlo je do skoka u broju novoobolelih. Korona virus je potvrđen kod 4.157 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 16 pacijenata.

Život je, od početka epidemije, izgubilo 4.475 osoba.

Medicinski deo Kriznog štaba se je tražio pooštravanje mera, uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa kako je izjavio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Strože mere koje je zahtevao medicinski deo Kriznog štaba, kako je za TV Vesti na Pinku kazao epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, podrazumevale su da sve bude zatvoreno sem prehrambenih prodavnica, apoteka, pumpi...

Kada je reč o potpunom zatvaranju, dr Kon kaže da je minimum potrebno zatvoriti sve objekte (sem prodavnica, pumpi, apoteka...) na sedam dana, do deset dana. To bi podrazumevalo da objekti budu zatvoreni, ali samim tim je potrebno uvesti vanredne mere.

Nije bilo reči o samom policijskom času, ali u slučaju vanrednog stanja može se i o tome razmišljati. Važno je sprečiti nezaštićene kontakte i očigledno je da se nalazimo u posebnoj situaciji. Ovo dugo traje i ne bismo smeli da dopustimo ponovno vraćanje non-bolnica na kovid sistem - kazao je dr Kon.

Video: Vanredna sednica kriznog štaba zbog porasta broja zaraženih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gazmen

    2. mart 2021 | 19:17

    Aha, zato je sve više obolelih. Nešto im to u rame ne ide. Neka probaju u dupe!

  • Gazmen

    2. mart 2021 | 19:18

    Prče se ljudi.. Samo neka se prče

  • Brundo

    2. mart 2021 | 20:43

    Vise vakcinisanih znaci i vise obolelih.Mislite da ne znam da vecina ljudi koji se javljaju sa simptomima su vakcinisani?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA