≫ 

Doktorka koja je uradila kiretažu preminuloj Leskovčanki: "Dobro se osećala, žao mi je zbog nesreće"

Leskovčanka D. T. imala 32 godine, za njom ostali suprug i trogodišnji sin

  • 26
Doktorka, Preminula D. T. posle abortusa Foto-ilustracija: Shutterstock, Facebook/D.T.

Dr Milica Vukadinović iz privatne ordinacije u Leskovcu u kojoj je 23. februara izvršen abortus 32-godišnjoj D. T, a koja je iste večeri preminula, u izjavi za Telegraf.rs rekla je da obdukcioni nalaz nije stigao, te da bez njega ne može da komentariše slučaj.

- Ne mogu da imam komentar jer nemam papir. Paušalno da izjavljujem nešto, to meni obrazovanje i status ne dozvoljavaju - rekla nam je.

Dalje je kazala i da joj je žao zbog nesreće, odgovarajući samo na izjave udovca preminule žene, koje su se pojavile u medijma.

Žena se dobro osećala i sama je htela da ide kući. Mi procenjujemo, to je već stvar procene. Ona je pričala, smejala se... - kazala je o navodima da na klinici nije provela dva sata, kako je suprug izjavljivao da je u otpusnoj listi bilo napisano.

Takođe, odgovorila je na izjavu da nisu izvršene sve analize, navodeći da je jedino potrebno određivanje krvne grupe, te da je to dokument koji je pacijentkinja bila donela sa sobom.

Podsećamo, mlada žena umrla je nekoliko sati posle kiretaže. Iste večeri je, kako je izjavio njen stariji brat danas za medije, reanimirana u bolnici, ali bez uspeha. Prethodno je, kako je on naveo, došla kući uz pomoć supruga, zanoseći se, da bi jednom izgubila i svest. Drugog puta kada je pala, naveo je, kontaktirali su Hitnu pomoć koja ju je poplavelu odvezla u bolnicu. Tamo su saznali da nije preživela.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    3. mart 2021 | 22:27

    Tuzno ali se desava. Svaka abortus nosi rizik. Danas se zene pustaju odmah kuci, i posle abortusa.. Sat dva. A posle porodjaja posle dan dva. Ranije su zene posle porodjaja lezale po nedelju dana da se isprati stanje i porodilje i bebe. Posle abortusa makar jednu noc u bolnici. Sve moze da se iskomplikuje zato je bolje biti na oku lekara. Ali nazalost ovo je ludo vreme zato se sve ovako i desava

  • Ja

    3. mart 2021 | 22:24

    Dr.Milica.... Iz privatnu ordinaciju itd itd... sigurno radi i u državnoj.Pacijentkinja posle dva sata kaže idem ja kući i ti je pustila ccc. Bez ultrazvuka i ostalih pregleda. Kakav biznis privatna praksa ..GINEKOLOG STOMATOLOG,, Najunosnije zanatlije u Srbiji.

  • Ema

    3. mart 2021 | 21:55

    Pa nije svaka smrt lekarska greska, bozja volja. Svaki poduhvat I najmani moze biti rizican. Porodici saucesce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA