≫ 

Dve godine od nesreće u Zemunu: Student iz Novog Pazara stradao na pešačkom, za 7 dana suđenje

Nažalost, ovo je samo jedan od niza incidenata u kojima su posledice bile fatalne, a za volanom automobila bile su mlade osobe

  • 18
Ernad Bakan

Foto: Privatna arhiva

Prošle su tačno dve godine otkad je Ernad Bakan (20), student iz Novog Pazara, kobnog 4. marta zakoračio na pešački prelaz u Ulici cara Dušana u Zemunu. Taj korak odveo ga je u smrt.

Nakon što ga je udario automobil, koji se vidno većom brzinom kretao krajnjom desnom trakom i odbacio ga nekoliko metara sa pešačkog prelaza, nesrećni mladić živeo je još samo dva dana. Lekari nisu mogli da mu pomognu.

Ali, pravda možda može da umiri srca njegove porodice - otac Mirsat ne odustaje od borbe, ne prođe nekoliko dana, a da Ernadova slika ne osvane na njegovom profilu.

Suđenje je trebalo da počne 1. decembra u beogradskom Trećem osnovnom sudu, ali je odloženo zbog bolesti sudije i tada je rečeno medijima da će novi termin naknadno biti određen.

Prava borba za istinu i pravdu, u sudnici Trećeg osnovnog suda u Beogradu, tek predstoji.

- Naredni glavni pretres u predmetu ovog suda protiv okrivljenog I. M. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. stav 4 KZ-a u vezi člana 289. stav 3 u vezi stava 1 KZ-a je zakazan za 11. 3. 2021. godine. Takođe, imenovani se brani sa slobode - odgovor je koji smo ranije dobili u Trećem osnovnom sudu.

Bakan je, podsećamo, prelazio ulicu u zoni raskrsnice sa Niškom, nedaleko od Visoke medicinske škole. Nakon što je prešao preko tri trake i što ga je jedan automobil propustio, u krajnjoj desnoj traci naišao je još jedan automobil, koji nije uočio ni Bakana, ni da je čovek pored njega vozilom već stao pred pešačkim prelazom na kome ima ljudi.

Pokosio ga je i odbacio nekoliko metara, što je zabeleženo na potresnom snimku kamere.

I. M. je, inače, mladi vozač i u trenutku udesa imao je samo 19 godina.

Nažalost, ovo je samo jedan od niza incidenata u kojima su posledice bile fatalne, a za volanom automobila bile su mlade osobe.

Nije prošla ni jedna godina, u istoj ulici stradao je vozač autobusa Bojan Perać, za volanom, usled nesrećnih okolnosti da se direktno sudari sa drugim autobusom. A nesreću je izazvao jedan automobil, koji se mahnito kretao iz bočne ulice. Vozač koji je izazvao udes je imao 22 godine.

Najveći šamar potresao nas je ove godine - jedan mladić za volanom pokosio je dvoje ljudi na trotoaru, najpre dečaka A. P. (12), koji je preleteo preko visoke žičane ograde niškog Vodovoda, a potom i Dejana Ilića (48).

Kolike su kazne?

 

U slučaju smrti Bojana Peraća, postupak je vodio Viši sud u Beogradu.

A. R. je 2. novembra prošle godine osuđen na jedinstvenu kaznu od 3 godine i 2 meseca zatvora za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i držanje narkotika. Za prvo delo dobio je 2 godine i šest meseci zatvora, a za drugo tri meseca.

Kako je A. R. je već bio osuđen zbog nezakonitog držanja pištolja, on je izdržavao kaznu kućnog zatvora, koju je prekršio, pa je u ovu jedinstvenu kaznu uračunato je i tih 6 meseci zatvora.

Njegova kazna je bila nepravosnažna i on je pušten na slobodu da čeka konačno rešenje i izvršenje kazne.

Kada je reč o nesreći u Nišu, suđenje još nije počelo. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je pre dva dana optužni predlog sudu protiv 19. godišnjeg N. S, osumnjičenom da je 4. januara vozeći svoj “audi” izazvao.

Tužilaštvo je zatražilo od suda da okrivljenog osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za krivično delo za koje se tereti, a to je "teško delo protiv javnog saobraćaja".

N. S. se nalazi u pritvoru, koji mu je juče produžen na još 30 dana.

Video: Video stravične nesreće iz Zemuna u kojoj je poginuo Ernad Bakan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    4. mart 2021 | 10:53

    Pravda za ovaj mladi život da bi porodica bar malo dobila utehu. Ako je uteha uopšte moguća. Bog im dao snagu. 😥

  • Milan

    4. mart 2021 | 10:53

    Kakvo je to pravosuđe u Srbiji da godinama traju neka suđenja koja bi u drugim državama bila okončava za par meseci.

  • Nina

    4. mart 2021 | 11:14

    Kazna ce biti mala. Zato treba uzeti pravdu u svoje ruke cim izađe, ako uopste bude i usao (u zatvor).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA