≫ 

Detaljna prognoza za naredne dane: Stižu zahlađenje i sneg, temperatura pada 10 stepeni

Prethodnih dana uživali smo u pravom proleću

  • 1
Zima smrzavanje ruke sneg devojka žena vreme Foto: Shutterstock

Nakon prolećnih temperatura i današnjih 22 stepeni, sledi zahlađenje sa prolaznom kišom i snegom. Za vikend za desetak stepeni hladnije. Od nedelje vedro, uz jutarnji mraz, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji je i jutros bilo vedro i veoma hladno. Minimalna jutarnja temperatura kretala se od -8 do 0°C, u Beogradu je bilo 3°C. U nastavku četvrtka sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura biće do 20°C, u Beogradu do 18°C.

- Na severu i zapadu Srbije u petak povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom večeri očekuje se kiša. U ostalim predelima Srbije nakon vedrog i hladnog jutra, ponegde sa maglom i slabim mrazem, tokom dana pretežno sunčano, uz povećanje oblačnosti do kraja dana, a u toku noći kiša se očekuje i u centralnim predelima. Duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar, do kraja dana u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura od -1°C na jugoistoku do 5°C na severozapadu Srbije, maksimalna dnevna od 10°C na severozapadu do 18°C u centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije, u Beogradu do 15°C. U toku večeri i noći očekuje se osetniji pad temperature, pa će na planinama padati sneg - kaže Đurić.

Dodaje da će u subotu ujutro i pre podne biti oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom (očekuje se da padne 5 do 15 cm snega). Uslova za susnežicu i vlažan sneg biće ujutro ponegde i u nižim predelima centralne, zapadne i jugozapadne Srbije, ali bez formiranja snežnog pokrivača.

- Ukoliko i dođe do manjeg formiranja, snežni pokrivač tokom dana će se i otopiti. Ujutro i pre podne u severnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje. Maksimalna temperatura od 5 do 9°C, u Beogradu do 7°C.

U nedelju i ponedeljak jutro vedro i veoma hladno, uz slab do umeren, ponegde i jak mraz, a ponegde se očekuje i magla. Tokom dana sunčano i prohladno.

Maksimalna temperatura u nedelju od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C, a u ponedeljak od 10 do 14°C, u Beogradu do 12°C.

U utorak u severnoj polovini Srbije suvo sa sunčanim intervalima, a u južnoj polovini se očekuje kiša, na planinama susnežica i sneg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    4. mart 2021 | 15:10

    Е то су температурне промене које погодују вирусу случајно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA