Baka Bosa proslavila 100. rođendan, planira i 101. Starija je od Jugoslavije i kraljice Elizabete

Bosiljka Agatonović koju svi Blačani zovu baka Bosa i koju svi u Blačkom kraju poznaju, rođena je 4. marta 1921. godine. Ceo svoj život provela je u Blacu

  • 2
Baka Bosa

Foto: blaceinfopress.rs

Danas je u Blacu, u krugu najbližih, Bosiljka Bosa Agatonović proslavila svoj 100-ti rođendan.

Ne onako kako su ona i njeni najbliži želeli, jer zbog pandemije i poštovanja aktuelnih mera, nije bila u prilici da ugosti sve prijatelje kojih je mnogo, ali je i u "kovid" uslovima, ovog 4. marta baka Bosa bila u centru pažnje, piše Blace Info Pres.

Pozivi i čestitke kao i pokloni na njenu adresu stizali su tokom celog dana a odmah nam se i pohvalila da je korpa prelepih ruža stigla od prijatelja iz Banja Luke odakle je stigao i peškir na kojem je izvežena čestitka "Srećan 100-ti rođendan".

Odevena u narodnu nošnju koju je sama vezla, baka Bosa je oduvala rođendanske svećice i onako kako smo navikli od nje, u šali rekla:

- Sa Bogom sam sklopila ugovor za prvih 100 - godina, sada moram da produžim taj ugovor, šaljivo je rekla baka Bosa, vidno uzbuđena zbog svog velikog jubileja.

Sa sinovima Dobricom i Milivojem i snahom Draganom, baka Bosa je dočekala svoje goste - predstavnike lokalne samouprave Opštine Blace, zamenika predsednika Opštine Blace Nikolu Milinčića sa saradnicima, koji su joj u ime predsednika i lokalne samouprave grada u kojem je provela svoj život uručili poklon uz mnogo lepih želja.

Bosiljka Agatonović koju svi Blačani zovu baka Bosa i koju svi u Blačkom kraju poznaju, rođena je 4.marta 1921. godine. Ceo svoj život provela je u Blacu.

Za svu pažnju i poštovanje koje su joj njeni Blačani svih ovih godina ukazivali, Blačanima se zahvalila njena snaha Dragana koja je ovom prilikom istakla da je baka Bosa žena koja voli Blace i Blačane i koja voli svima da pomaže.

- Njen recept za dugovečnost je to što je ona vrlo nesebična osoba koja svima hoće da pomogne, voli veselje i društvo, igru i pesmu. Ima nečeg i u genima jer ima sestru koja je dočekala 90-tu godinu. Koliko je vole njeni Blačani to je stvarno za poštovanje a i mi se kao deca trudimo da joj priuštimo sve uslove za pristojan život - priča baka Bosina snaha Dragana.

- Ona je živa enciklopedija za celu našu porodicu i familiju. Sve pamti i vrlo rado nam priča sve što nas interesuje iz daleke prošlosti - dodaje njen sin Milivoje.

Ceo život provela je u Blacu, izuzev jedne ekskurzije do Sidneja u Australiji, gde je provela nešto više od dva meseca. Mnogo je radila, ističe njen sin Milivoje.

Najveće blago za baka Bosu je njena porodica. Ima dvojicu sinova i tri unuka, dvojica su u Beogradu a jedan u Americi. Sin Milivoje živi u Beogradu, a Dobrica koji je doajen banjalučkog pozorišta, naš proslavljeni glumac, živi u Blacu.

Baka Bosa koja i u 100-toj godini radi sve poslove, pravi odlične torte, hekla, veze... pohvalila se da najviše voli da se druži sa mladima jer to je kako reče, održava i vraća joj vedar duh po kojem je svi znamo.

Uz domaću rakiju nazdravila je za svoj rođendan i svima poželela da ova pandemija sa korona virusom što pre prođe i da se za njen 101. rođendan okupe svi gosti koje je planirala da pozove pa da uz trubače svi proslavimo rođendan naše najstarije sugrađanke.

Vrlo cenjena i poštovana u celom blačkom kraju, baka Bosa je žena koju vedar duh ne napušta ni u 11 – toj deceniji.

A njene mlade komšinice za ovu priliku priredile su joj veliko iznenađenje - tortu u obliku narodne nošnje koju baka Bosa voli da nosi u posebnim svečanim trenucima.

Uz rođendansku pesmu Bosa Agatonović oduvala je "100" svećica i novi susret zakazala naredne godine u isto vreme... pohvalivši se postom koji je njen unuk Predrag postavio na svom profilu:

"Obično ne volim da pravim ovakve postove ali ova čudesna žena i moja baka Bosa danas puni 100 godina!"

Šta je tajna dugovečnosti ove super bake koja je starija od Crvene Zvezde, Partizana, Jugoslavije i kraljice Elizabete?

Možda je u pitanju redovna fizička aktivnost, beli luk, ajvar, a možda je i ljubav koju je satkala u svaku isprženu palačinku svojim večno zahvalnim unucima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA