≫ 

Veliki pritisak na zdravstveni sistem, neophodne oštrije mere: U ovim mestima je situacija pogoršana

On je istakao da se broj šprijema u bolnice povećao u odnosu na broj otpusta

  • 24
Vakcina, gerontoloski centar Foto: Tanjug/Nikola Andjic

Veliki je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od korona virusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

- Svakodnevno se analizira svaka situacija i ja verujem u iskustvo i kredibilitet ljudi u Kriznom štabu i siguran sam da će doneti najbolju odluku - rekao je Ðerlek za RTS.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je alarmantna situacija, ali i u drugim gradovima.

- U Beogradu smo juče imali 3.600 pregleda u kovid ambulantama, prekjuče 4.000 a povećan je i broj prijema u odnosu na otpust iz bolnica. Očekujem da će ministar Lončar odlučiti o proširenju kapaciteta, a to znači vraćanje nekih bolnica u kovid sistem - rekao je Ðerlek.

Dodao je da je situacija pogoršana i u Vojvodini, Šapcu, Kragujevcu i skoro svim delovima Srbije, ali je ocenio da će se uspeti u zaustavljanju daljeg širenja virusa.

- Ono što može da nas raduje jeste imunizacija koja protiče u najboljem redu. Dolazi nam još pola miliona vakcina kineskog proizvođača ''Sinofarm'', a u ponedeljak stiže i redovna isporuka ''Fajzera''. Zato je važno da širenje virusa ne zaustavi imunizaciju - istakao je Ðerlek.

Prema njegovoj oceni, ako se zaustavi širenje virusa i nastavi vakcinacija, može se očekivati da do juna preko dva miliona građana primi obe doze vakcine.

Video: Medicinski deo Kriznog štaba predlaže policijski čas: Zalažu se za lokdaun, tim ide u Vranje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bataja

    5. mart 2021 | 10:25

    Orban kaže da neće sprovesti vakcinaciju dok se ne vidi kako će sa Srbima proći..Krajem februara cela Rumunija izašla na ulice sa protestom protiv vakcinacije, naravno ni u jednom mediju to nije objavljeno, a ovi naši se hvale kako tobož rade odličan posao sa kupovinom vakcina. Srbi opet zamorčići , doturaju nam sve vrste vakcina ..Hajd sad lepo sve zatvarajte na mesec dana pa da i psihički odlepimo svi odreda, pre nego što pomremo od kontraindikacija, biće nam lakše😂😂😂😂

  • Dana

    5. mart 2021 | 10:14

    Pa sprovedite ostrije mere, i ostale zemlje su sprovele, ako mora...

  • Ilija Gromovnik

    5. mart 2021 | 10:39

    2021 godina je početak kraja Čovečanstva ! Sve te silne Pare za koim hulite odneće Voda ! Pokajte se grešnici jer Božija kazna je spora ali dostižna i teška ☝

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA