U Loznici pripremaju groblje za masovnu posetu tokom Zadušnica: Apeluje se na poštovanje mera

Očekuje se dolazak više od hiljadu automobila

  • 2
Zadušnice žena groblje sveća Foto: Shutterstock

Minulih dana u lozničkom KJP "Naš dom" vanredno su radili na sređivanju gradskog groblja kako bi spremno dočekali sutrašnje Velike (zimske) zadušnice kada se očekuje masovan dolazak Lozničana.

Prema rečima direktora Janka Aleksića očekuje se dolazak više od hiljadu automobila, pa je u pripremu za subotu uključena saobraćajna policija, ali i komunalna milicija, a sutra će biti angažovano i obezbeđenje preduzeća kako bi sve proteklo u najboljem redu, piše "Kurir".

- Na gradskom groblju ima oko 15 hiljada grobnih mesta i da na svako treće neko dođe to je već veliki broj ljudi na jednom mestu. Postarali smo se da sve pripremimo, obezbedimo dodatne kontejnere za odlaganje otpada, mesta za parkiranje automobila, a na građane apelujemo da iza sebe ne ostavljaju mnogo hrane i što manje smeća. Posebno da se pridržavaju epidemioloških mera jer znamo da je korona virus, nažalost, još uvek prisutan. Sa naše strane ćemo učiniti sve da taj dan prođe kako dolikuje - rekao je on.

U subotu će na gradskom groblju ceo dan biti otvorene dve prodavnice ovog preduzeća za prodaju sveća i cveća, a radiće i blagajna tako da Lozničani, ali i oni koji dolaze sa strane, mogu posetu groblju iskoristiti i da plate zakup grobnih mesta.

Iz preduzeća najavljuju da će u nedelju takođe biti dodatno angažovani kako bi što pre gradsko groblje bilo sređeno i uklonjeni tragovi masovne posete kakva se očekuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯

    5. mart 2021 | 13:31

    AŠTO BI POŠTOVALI MERE I NA TAJ DAN MRTVI NEZNAJU ZA KORONU✓✓✓✓✓✓✓✓

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA