U porodilištu na KiM rođeno 5 beba u jednom danu: "3 dečaka i 2 devojčice, oboren rekord iz 2015"

Direktor ovog Zdravstvenog centra dr Zoran Perić kaže da su bebe na svet došle juče u periodu od 16 do 21 čas i da se sve prinove i njihove majke osećaju odlično

  • 4
Novorođene bebe na Kosovu Foto: Kancelarija za KiM

U Zdravstvenom centru Gnjilane-Šilovo, sa privremenim sedištem u Pasjanu juče je rođeno pet beba, što je rekord od 2015. godine kada je ovo porodilište otvoreno.

Na svet su došla tri dečaka i dve devojčice i to sa teritorije Kosovskog Pomoravlja - iz Klokota, Gornje Kusce, Mozgova, Zebince i Ropotova.

Direktor ovog Zdravstvenog centra dr Zoran Perić kaže da su bebe na svet došle juče u periodu od 16 do 21 čas i da se sve prinove i njihove majke osećaju odlično.

- Do sada smo držali rekord sa četiri rođene bebe u jednom danu, a sada smo taj broj nadmašili, na šta smo veoma smo ponosni. Četiri bebe rođene su prirodnim putem, a peta carskim rezom. Dan pre toga imali smo još jedan porođaj i svi su odličnog zdravstvenog stanja – kaže Perić i napominje da je od trenutka kada je predsednik Srbije Aleksanmdar Vučić otvorio ovo porodilište 2015. godine u njemu na svet došlo više od 700 beba.

- To ne bi bilo moguće da nismo dobili jedno moderno porodilište, opremljeno najsavremenijim aparatima koji su poslednja reč tehnike, a koje nam je obezbedila Vlada Republike Srbije preko naše Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Naravno, velika je zasluga i našeg medicinskog kadra. Prošle godine, u jeku pandemije korona virusa kod nas je rođena 141 beba, a godinu pre 140. Uveren sam da ćemo ove godine te brojeve nadmašiti – ističe Perić.

Ovaj Zdravstveni centar daruje svaku bebu neophodnim paketićem za prve dane novorođenčeta. Kancelarija za Kosovo i Metohiju svaku novorođenu bebu daruje sa 10.000 dinara jednokratne pomoći da bi i na taj način podržala roditeljstvo i pronatalitetnu politiku u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    5. mart 2021 | 14:42

    Neka im je sa srecom zivi I zdravi bili sa svojim roditeljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA