"Pacijenti će opet biti raspoređivani po unutrašnjosti": Hopitalizuje se više članova jedne porodice

Više od dve trećine hospitalizovanih pozitivno je na korona virus, dok se za ostale čekaju rezultati testova

  • 4
pozarevac  opsta bolnica Foto: obp.rs

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 85 pacijenata sa simptomima korona virusa. Svi su iz Braničevskog okruga, osim dvoje koji su iz Beograda. Ipak, kako upozoravaju iz ove zdravstvene ustanove, ukoliko se trend širenja virusa nastavi, ponovo će pacijenti biti raspoređivani po unutrašnjosti jer su beogradske bolnice pune.

Više od dve trećine hospitalizovanih pozitivno je na korona virus, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

U Požarevcu i okolini beleži se novi rast broja građana kojima je potrebno bolničko lečenje.

- U četvrtak, 5. marta, u crvenoj zoni imali smo 15 prijema u bolnicu, proteklih dana u proseku smo hospitalizovali više od 10 pacijenata dnevno. Juče smo imali jedan smrtni slučaj - reč je o osobi ženskog pola iz Velikog Gradišta, 1942.godište. Jutros nismo imali nijednog intubiranog pacijenta na respiratoru, dok je petoro njih na neinvazivnoj ventilaciji (NIV) - navode iz požarevačke bolnice.

Kako napominju, klinička slika hospitalizovanih se ponovo pogoršava, sve je više ljudi sa težim oblicima bolesti usled kovida 19. Kada je u pitanju starosna granica, u požarevačkoj kovid bolnici na lečenju je uglavnom radno sposobno stanovništvo srednje dobi i starija lica, mladih nema u većem broju.

- Primetno je da češće hospitalizujemo po više članova jedne porodice. Među našim zdravstvenim radnicima trenutno je infekcija potvrđena kod njih šestoro, svi su dobro i niko nije na bolničkom lečenju.

Oni apeluju na građane da poštuju sve mere zaštite.

- To se odnosi i na vakcinisane građane - svi koji su primili prvu dozu moraju poštovati sve mere,a oni koji su

revakcinisani, trebalo bi minimum još tri nedelje da se štite u potpunosti - ističu.

U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 148 lica.

Video: Ivana Milošević: Iskoristimo šansu koju daje vakcinacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija Kv

    5. mart 2021 | 16:25

    Po kakvoj crnoj unutrašnjosti...Puni su svi!Koliko ono beše mesta imaju kovid Batajnica i kovid Kruševac?!Zašto se svi kovid pacijenti ne smeštaju u napravljene kovid bolnice?!!!Toliko pacijenata sa drugim bolestima trpe,jer svaki grad ima samo kovid pacijente.Zbog 50 hospitalizovanih kovid pacijenata u Kraljevu,niko od nas nigde da priviri ne može!Na ortopediji,moja majka kuk ne može da operiše,zbog kovida.Komšinica imala srčane tegobe,na internom dobila kovid,jer im je cela bolnica očigledno puna kovida!Šta rade ti upravnici i direktori?!Nema zelene zone!Gadjaju se cifrom od 500 kreveta u Kruševcu.Pa,jel ne može 50 Kraljevčana da se prebaci tamo,da počnemo da se lečimo i mi koji imamo teže bolesti od korone?!!!!Ovo je prevršilo sve mere!Ima li nekog ovde da nam kaže, iskreno ,koji je kapacitet novih kovid bolnica i popunjenost istih,a ne samo kada ih otvaraju,za kamere!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA