Prvoje 9. godinu zaredom došao u Taraš: Mužjak rode obradovao meštane, stigao u pratnji "komšije"

Ovaj rodan godinama se vraća u selo nadomak Zrenjanina, na opštu radost meštana

  • 2
Roda Printskrin: Youtube/Удружење грађана ''Тарашке роде"

Mužjak rode Prvoje, obradovao je u petak stanovnike Zrenjanina, kada je ponovo, 9. godinu zaredom, doleteo u selo Taraš koje ga je sa nestrpljenjem očekivalo.

- Sa velikom radošću delimo vest da su se u naš lepi Taraš vratile dve rode. Sada sa sigurnošću, nakon konsultacija sa meštanima, možemo potvrditi da je naš dragi Prvoje i dalje rekorder. Ovo mu je deveta godina za redom da se vratio prvi - navedeno je u saopštenju Udruženja građana Taraške rode.

Kako se navodi, on ovoga puta nije došao sam. Društvo mu je pravio još jedan rodan, Nemanja, koji je inače i Prvojev komšija.

Са великом радошћу делимо вест да су се у наш лепи Тараш вратиле две роде. Сада са сигурношћу, након консултација са...Posted by Удружење Грађана Тарашке Роде on Петак, 05. март 2021.

- Ovaj mužjak bele rode je i prva fotografisana roda u selu. Međutim, kako nam je rekla gospođa ispred čije kuće je Prvojevo gnezdo - on je sleteo oko 8 sati ujutru, ali je odmah odleteo u potragu za hranom, tako da nije ni dao da se "uslika" tad. Tokom našeg obilaska, Nemanja je bio na gnezdu, a gladni Prvoje je vredno lovio po Rogozari. Tek kad je pao mrak se vratio u gnezdo i tad smo uspeli da ga fotografišemo - kažu iz Taraških roda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA