≫ 

Humanost pekare iz Čačka: Dele besplatne obroke gladnima, posle smene raznose hranu najugroženijima

Akcija će trajati dok god pekara radi i postoji i ovu praksu nećemo prekidati, poručuju humani pekari

  • 5
Humani pekari Foto: RINA

Vlasnici jedne pekare koja se nalazi u Čačku u ovo teško vreme na najbolji mogući način položili su test humanosti. Oni ne dozvoljavaju da u gradu na Moravi iko ostane gladan, te već neko vreme dele besplatne obroke svima kojima je to potrebno.

Osim što obroke dele besplatno u pekari, posle radnog dana sve što ostane na rafovima humani pekari lično, sopstvenim automobilom, razvoze do ugroženih.

- Čim smo otvorili pekaru odlučili smo se na ovu akciju. Nama to ne predstavlja nikakav gubitak, a svesni smo da ima dosta ljudi koji su u teškoj situaciji, koji su više gladni nego siti i zato smo vrata otvorili svima koji nemaju dovoljno novca da kupe ono što im je neophodno. Osećaj kad znate da ste nekom pomogli se ne može opisati rečima i zato bih pozvao sve koji su u mogućnosti da na neki svoj način pomognu siromašnima - rekao je za RINU Aleksandar Simeunović iz čačanske pekare.

Ova humana akcija traje već nekoliko meseci, a Aleksandar kaže da nemaju nameru da je prekidaju. Za one koji nisu čuli da se u tom objektu dele besplatni obroci, na izlogu je to velikim slovima napisano, te ko god prođe može i da svrati.

- Postali smo prijatelji sa nekoliko porodica koje žive u jako teškom materijalnom stanju i sada se već zna da im posle radnog dana im nosimo hleb i peciva. Akcija će trajati dok god pekara radi i postoji i ovu praksu nećemo prekidati - kaže ovaj humani pekar.

Video: Šansa za bolji život: Porodici Sobin prijatelji i komšije renovirali urušenu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA