≫ 

Ne izlazite bez preke potrebe: Institut za javno zdravlje u Prištini uputio apel zbog korone

U poslednja 24 sata na Kosovu je preminulo šest osoba, a potvrđena su 592 nova slučaja, što je najviši dnevni bilans ove godine.

  • 0
Vuhan Kina koronavirus virus, kosovo srbija mapa karta

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Institut za javno zdravlje u Prištini danas je, nakon objavljivanja novih slučajeva i žrtava korona virusa u poslednja 24 časa, apelovao na građane da budu oprezni, da ostanu kod kuća i izlaze samo u slučaju kada je to neophodno, jvalja portal Reporteri, a prenosi Tanjug. 

Prema novim podacima Instituta, u poslednja 24 sata na Kosovu je preminulo šest osoba, a potvrđena su 592 nova slučaja, što je najviši dnevni bilans ove godine.

Izveštaji ukazuju na prepune bolnice u kojima se lekari pod ogromnim pritiskom bore protiv korona virusa i da broj pozitivnih i smrtnih slučajeva i dalje raste.

U pozivu Instituta za javno zdravlje građani se pozivaju na krajnji oprez, nošenje maski i održavanje higijene, strogo izbegavanje svih skupova kao i skraćeno radno vreme, prenosi Kosovo onlajn.

Upućen je i poseban poziv na sprovođenje preporuka i poštovanje restriktivnih mera u javnim aktivnostima i poštovanje ograničenja okupljanja građana i javnih okupljanja.

Video: Janković: Zatvoriti sve na sedam do deset dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA