Ružić: Plan je da srednjoškolci prate onlajn nastavu do petka, za dalje ćemo videti

- Obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije korona virusa, već se deca zaražavaju van nastave, na žurkama ili u kafićima - rekao je ministar prosvete

  • 19
Branko Ružić

Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je odluka da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu od 8. do 12. marta jedna od mera koja treba da pomogne da se spreči dalje širenje korona virusa.

Ružić je, gostujući na TV Prva, rekao da je plan da do petka nastava bude onlajn u srednjim školama, a za kasnije će se videti, jer u toku sedmice biti održane dve sednice Kriznog štaba.

On je naveo da je procenat zaraženih među zaposlenima u školama dva odsto i naglasio da broj zaraženih u školama nije alarmantan, mada je u povećanju od Sretenja, 15. februara.

Ružić je ponovio da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije korona virusa i da pojedina deca očigledno bivaju zaražena negde van nastave, bilo da prisustvuju žurkama ili sede u kafićima.

Ukazao je i da je potrebno naći balans između očuvanja zdravlja i ekonomije i ocenio da je frapantna neodgovornost ne malog dela građana koji prave žurke i doprinose da se zaraza širi.

Video: Godina borbe za živote u crvenoj zoni VMC Karaburma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA