Otac prijavio učiteljicu, tvrdi da mu je udarila sina: Tužilaštvo se oglasilo povodom ovog slučaja

Nebojša Danković iz Miloševa kod Jagodine kaže da je njegovo dete učiteljica udarila pesnicom po ruci

  • 7
Nebojša Danković, Miloševo Foto: Facebook/Nebojša Danković

Nebojša Danković iz Miloševa kod Jagodine prijavio je 25. februara policiji da je njegovog sina P. D. (10) učiteljica udarila pesnicom po ruci dok je bio u toaletu, u Osnovnoj školi Joca Milosavljević u Bagrdanu, a ovaj slučaj preuzelo je, kako nam je rečeno u policiji, Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini.

Oni za naš portal navode da je već postupaju u predistražnom postupku povodom slučaja dečaka iz Miloševa.

- Tužilaštvo preduzima sve mere i radnje u cilju donošenja ažurne, pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, vezane za eventualno nezakonito postupanje učiteljce Slavice Rakić Jovanović u isturenom odeljenju Osnovne škole "Joca Milosavljević" u Bagrdanu, kojom prilikom su maloletnom P. D. dana 25. februara 2021. godine navodno nanete telesne povrede - navode iz OJT Jagodina.

Podsetimo, povodom ovog slučaja oglasio se i Zaštitnik građana koji je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada škole i Centra za socijalni rad iz Jagodine, kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta, Zaštitnik građana od Osnovne škole "Joca Milenković" u Miloševu blizu Jagodine traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je škola preduzela u ovom slučaju - navodi se u njihovom saopštenju.

Kako se dodaje, Zaštitnik od jagodinskog Centra za socijalni rad traži da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica dečaka nalazi na evidenciji Centra, kao i da li je ranije bilo nekih prijava, saznanja ili sumnji o eventualnom nasilju nad dečakom.

Od resornog ministarstva, Zaštitnik građana traži da izvrši nadzor nad radom pomenute škole i da mu u istom roku dostavi izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je preduzelo u ovom slučaju.

Povodom ovog slučaja, škola se još nije oglašavala, a do objavljivanja ovog teksta, nisu odgovorili na naša pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrki

    12. mart 2021 | 14:29

    dok su ih udarali i bilo je nesto od dece i omladine a sad propast

  • Bakica

    12. mart 2021 | 16:09

    Zato nam školstvo i jeste tu gde je, ako povisi glas tatino mezimče dobija napade straha, budi se noću, brže kod psihologa ono javnost, društvene mreže haos, zato većina prosvetnih radnika odradi ko od bede čas dan prošao i ode kući, neće da razmišlja o mogućim posledicama popreko pogledanog mezimca. Ko hoće da uči ne smeta mu ni učitelj ni nastavnik, obično roditelji te dece idu samo na obavezni roditeljski, i nemaju većih problema sa nastavnim kadrom.

  • Pedja

    12. mart 2021 | 15:52

    Necu da citam,ali predpostavljam da je dete bilo ni krivo ni duzno,da je uciteljica dobila napad sizofrenije. U moje vreme nisi smeo da kazes roditeljima da te ucitelj-ica udarila,jer bi i od roditelja dobili sledovanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA