Sneg pada već 48 sati u Novoj Varoši: Jak vetar "napada" meštane planinskih sela

Najkritičnija situacija je u mesnim zajednicama Božetići, Akmačići i Jasenovačko Trudovo gde su zavejani lokalni putni pravci

  • 5
Nova Varoš / Ivanjica – Sneg Foto: RINA

Sneg koji sa kratkotrajnim prekidima na teritoriji opštine Nova Varoš pada duže od 48 sati, ali i jak vetar, zadaju velike probleme meštanima planinskih sela. Najkritičnija situacija je u mesnim zajednicama Božetići, Akmačići i Jasenovačko Trudovo gde su zavejani lokalni putni pravci.

- Formirani su ogromni smetovi i to pravi najveće probleme putarima. Na teren je upućena sva raspoloživa laka mehanizacija, a sutra će biti poslate i teške mašine kako bi bio očišćen put do svih kuća. Nadamo se da će, ukoliko ne dođe do novih intenzivnih padavina, svi pravci biti prohodni u naredna 24 sata - izjavio je za RINU Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Putevi prvog i drugog prioriteta na teritoriji opštine Nova Varoš su očišćeni, na gradskom području visina belog pokrivača dostiže do 20 centimetara, a snežne padavine nisu prouzrokovale veće probleme.

Intenzivne padavine ponovo nisu zaobišle ni planinu Goliju, sneg je napadao skoro metar, a državni put Golijska reka - Odvraćenica je neprohodan za saobraćaj.

- Ekipe su na terenu, konstantno se radi na pročišćavanju puta, ali situaciju otežavaju jako loši vremenski uslovi, vetar i smanjena vidljivost. Ovo je jedina deonica koja je na teritoriji ivanjičke opštine neprohodna, mahom je to pravac koji  u većini slučajeva najviše koriste turisti zato apelujemo na sve da na put ka Odvraćencu ne kreću bez preke potrebe i neophodne zimske opreme - rekao je Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Video: Baba Marta pokazala zube: Zapadna Srbija se zabelela tokom noći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    17. mart 2021 | 21:33

    Naučili ljudi da se bore borci. Nisu to kmezavi bedograđani da kukaju i da kmeze

  • Vuk

    17. mart 2021 | 20:53

    Pa pada, još je zima, planinski deo, čudili se mačku pod rep.

  • sale

    17. mart 2021 | 20:31

    Kakav sneg mi nismo videli sneg ovde u banatu ove godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA