≫ 

Socijalne radnice iz Blaca pokušale silom da izvuku dete iz kuće, Ministarstvo osudilo postupanje

Nadležno ministarstvo pozvalo na posebnu obazrivost kada je u pitanju postupanje prema deci

Socijalni radnici vuku dete Printskrin: Facebook/Dejan Marković Milošević

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osudilo je sinoć postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević i pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga, istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da će Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti, ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere.

Ministarstvo je uvereno da je takvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika, navodi se u saopštenju.

Iz Centra za socijalni rad u Blacu, 5. marta, došli su da uzmu devojčicu od 10 godina i dečaka od 13, koji poslednjih godinu dana, od smrti njihove majke, žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom D. i o njoj sami brinu. Ljiljana D. je pre 15 dana prijavila svog sina, oca dece, da je dolazio i maltretirao ih.

Kako je navela medijima, otac je znao i ranije da maltretira decu, a nakon nekoliko njenih prijava, policija je konačno izašla na teren i odredila mu zabranu prilaska.

Nakon toga su, kako je ranije ispričala Ljiljana medijima, došli službenici iz Centra za socijalni rad koji su rekli da će da vode decu. Dodala je da nikada neće da se odvoji od dece, a i da deca čitav dan plaču, piše Tanjug.

U međuvremenu Ljiljana je podnela zahtev za starateljstvo nad decom i po zakonu, dok sud ne dodeli isto, deca bi trebalo da ostanu gde jesu.

U toku današnjeg dana na Jutjubu pojavio se snimak na kojem se vidi da su službenice iz Centra za socijalni rad Blace ponovo došle u kuću Dačevića kako bi uzele decu i to pokušavajući fizički da izvuku jedno od dece iz kuće koje se tome opire. Snimak možete videti OVDE.

Video: Potresne scene: Deca vezana za radijatore i nameštaj u zavodu Pazarić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    20. mart 2021 | 11:45

    Otkaz zaposlenim licima u Socijalnom radu i zabrana da rade taj ili slican posao dozivotno! U fabriku na traku, pa tamo nrk crnce za 30.000

  • Ivan

    20. mart 2021 | 13:17

    Hraniteljska porodica dobija 40000 dinara pomoc za ovu decu a baka invalid ih izdrzava sa 8000 dinara. Pri tom ova deca su dodeljena Socijalnoj radnici iz Blaca odlukom institucije u kojoj radi. Sami zakljucite kakva je prevara u pitanju. Ovo je cist slucaj pranja para i to treba da ispita policija ali ne ona iz Blaca jer smo videli na snimku da su nesposobni i do guse upleteni u ovaj slucaj.

  • Rale

    20. mart 2021 | 12:58

    Koliko para uzimaju po detetu sotone ??? gde ce im dusa ,plase li se Boga ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA