≫ 

Sneg u Ivanjici konačno prestao da pada: Neki putni pravci i pored teške mehanizacije i sad zavejani

Putari mogli da izađu na teren

  • 0

Nakon tri dana intenzivne padavine su na teritoriji opštine Ivanjica konačno stale, pa su putari mogli da izađu na zavejane deonice i očiste sneg. Najkritičnije je na planiskim prevojima Golije gde je trenutno količina snega veća nego u pojedinim zimskim mesecima.

- Teška mehanizacija je izašla ne teren, pročišćen je pravac od Međugroja do Prekog brda, nameti su visine i po nekoliko metara. Deonica od Prekog brda do Odvraćenice je i dalje potpuno neprohodna za saobraćaj i zato i dalje važi apel da se bez preke potrebe ne kreće gore na put - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz JP „Putevi Ivanjica“.

Tokom prethodnih dana upravo na putnom pravcu od Prekog Brda do Odvraćenice u snežnim nametima su bila zaglavljena dva automobila i ukupno pet putnika. Iz snežne vejevice uspeli su na sigurno da ih izvedu pripadnici Civilne zaštite, nakon nekoliko sati teške borbe sa jakim nanosima snega i vetra.

Snežne padavine početkom proleće izazvale su kolaps u pet mesnih zajednica u Ivanjici stoga je na tom delu teritorije proglašena vanredna situacija koja je i dalje na snazi.

- Tek sa prestankom padavina mehanizacija je uspela da krene u čišćenje putnih pravaca ka najkritičnijim delovima u opštini. Prilazni putevi do Devića, Ostatije, Brusnika, Srednje Reke i Pridvorice biće očišćeni u najkraćem roku. U tim selima ima dosta i staračkih domaćinstava i zato je neophodno da budemo brzi i ekspeditivni - kaže Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA