U 53. postala Jutjuber, u 57. hakovana: Leskovčanka snimala dok kuva, ostala bez 150.000 pratilaca

Pitala se ko bi želeo da pokrade njene recepte za đuveč, pasulj ili pite

  • 6
Valentina Mašković Valentina Mašković/ RTS Printscreen

Leskovčanka Valentina Mašković postala je jutjuberka u 53. godini, pošto je godinama radila u firmama u kojima, uglavnom, nije bila prijavljena.

Prošle godine dobila je priznanje Jutjuba, pošto je dostigla 100.000 pratilaca. Međutim, prošle nedelje, ostala je bez svega što je radila na internetu, jer je njen kanal hakovan.

- Ma ko će mene, što će mene, hoće da mi krade recepte za pasulj ili od đuveč ili pite - pita se Valentina koja nije pomišljala da u trenu može da ostane bez četvorogodišnjeg rada, piše RTS.

Kaže, za desetak sekundi nestalo je 1.200 recepata, 150.000 stečenih pratilaca, isplata za protekli mesec. Ponovo je na nuli kao kada se u martu 2017. na ideju i nagovor tada jedanaestogodišnjeg sina otisnula u ovu avanturu.

- I velika ulaganja i veliki trud i veliki rad, odricanje da bismo stvorili jedan kanal, mislim stvarno je mnogo. Za mene je bio veliki šok, samo ja kažem da ima još većih nesreća kod ljudi i da čovek mora da se bori - kaže Valentina.

Sve ove godine Valentina ima podršku bratanca koji, iako nije programer, poznaje ovaj posao.

Oslonili su se na zaštitu Jutjuba koju su hakeri takođe „probili". Nadaju se da će uspeti da povrate kanal. Komunikacija sa Jutjubom je svakodnevna.

- I uglavnom su i oni dosta pozitivni, šaljemo im informacije vezano za naš stari kanal i, uglavnom ja se nadam da će nam pomoći i da će nam vratiti i kanal i recepte - priča Valentinin sin Vuk.

Ovih dana Valentini podrška zbunjenih pratilaca stiže sa svih strana sveta, jer njeni recepti omiljeni su posebno u dijaspori.

Valentina Mašković Ponovo uzela varjaču u ruke / RTS Printscreen

Uz nju je u najtežem trenutku bio i najpopularniji mladi leskovački jutjuber - vetar u leđa da se digne iz pepela.

- Ono južnjačko - glavom kroz zid, a ja kažem - ruke mi nije uzeo, mozak mi nije uzeo, znanje mi nije uzeo, ja krećem dalje - rešena je Valentina.

Varjače, noževi i žice koji su nekoliko dana bili odloženi, ponovo su u Valentininm rukama. Kreće od početka, na novom kanalu.

Za dva dana dobila je 3.000 pratilaca. Kako god se ovaj problem rešio, kaže, neka bude nauk drugima. Na današnjem meniju je - pita s prazilukom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    24. mart 2021 | 06:23

    Vratite ženi kanal

  • Ana

    24. mart 2021 | 00:03

    Nadam se da cete povratiti kanal a do tad SUBSCRIBE od mene na novom kanalu.

  • Тодорић

    24. mart 2021 | 05:41

    Па када ваља...дивни,старински рецепти,онадивна,народска жена,сјајна зимница,ето,злоба...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA