≫ 

Epilog u Blacu: Smenjena direktorka Centra, protiv radnica koje su vukle dete disciplinski postupak

U narednih nekoliko dana, Skupština opštine doneće odluku o imenovanju novog direktora blačkog Centra za socijalni rad

  • 68
Socijalni radnici vuku dete Printskrin: Facebook/Dejan Marković Milošević

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu smenjena je danas, nakon što su radnice ove ustanove 19. marta na silu vukle dečaka (14) iz Suvog Dola iz kuće u kojoj živi sa bakom Ljiljanom Dačević i mlađom sestrom (10). Kako za Telegraf.rs kažu iz Opštine Blace, ova odluka biće danas zvanično saopštena.

Protiv radnica Centra za socijalni rad je pokrenut disciplinski postupak. Nadležni organi će na kraju odlučiti da li će one i dalje obavljati tu funkciju, ali bi po pravilu trebalo da budu uklonjene sa tog mesta. Odluku o tome će doneti novi direktor Centra koji će u narednih nekoliko dana biti izabran - navode za naš portal iz blačke opštine.

Ljiljana Dačević, baka i deca Marko, Marijana, Suvi Dol, Blace Foto: Facebook/Dejan Marković Milošević

Kako dodaju, narednih dana biće održana Skupština opštine Blace, na kojoj će biti odlučeno ko će biti novi direktor.

- Skupština je ta koja glasa smenu i odabir novog direktora Centra - objašnjavaju.

Podsetimo, dve zaposlene iz blačkog Centra za socijalni rad došle su u kući Dačevića kako bi odveli u hraniteljsku porodicu dečaka i devojčicu koji žive sa bakom, nakon što im je majka umrla, a otac ih napustio. Tom prilikom, radnice su pred Ljiljanom, koja je u invalidskim kolicima jer joj je jedna noga amputirana, na silu vukle dečaka koji se opirao, ne želeći da ode od bake.

Ovaj nemio događaj zabeležio je i objavio humanitarac iz Kuršumlije, Dejan Marković (Milošević), posle čega se oglasilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je predložilo smenu direktorke Centra i disciplinski postupak radnica koje su primenile silu.

Povodom slučaja porodice Dačević oglasio se i ministar za brigu o porodici i demografiji, Ratko Dmitrović, koji je pre dva dana za Telegraf.rs naveo da se neće odustati od realizacije onoga što je ocenjeno kao najbolje za budućnost dece, a to je da ona pređu u drugu srodničku porodicu, odnosno kod druge bake - majke njihove majke.

Video: Socijalne radnice na silu vukle dečaka (14) iz kuće u kojoj živi sa bakom i sestrom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    25. mart 2021 | 13:47

    I policajce koji su blejali ispred kuce a nista nisu preduzimali,treba momentalno suspendovati.Svu tu bagru treba iskoreniti.

  • Loki

    25. mart 2021 | 13:42

    Jednu odlicno poznajem,preka zena.Cudo bi bilo da je drugacije reagovala,ovo nama koji je poznajemo,nikakvo iznenadjenje nije.

  • Nele

    25. mart 2021 | 13:16

    A protiv policajaca,koji su mirno gledali? Nista 👍👏👎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA