≫ 

Mihajlović o Lečiću: Umesto da se uvuče u mišju rupu, po mrežama igra ulogu beskrupuloznog nasilnika

- Došao je trenutak da umesto žena od straha drhte zlostavljači i nasilnici - kaže Zorana Mihajlović

  • 71
Zorana Mihajlović, Branislav Lečić Foto: ATA Images, Marko Jovanović

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović reagovala je na poslednje izjave Branislava Lečića a u vezi sa slučajem silovanja glumice Danijele Štajnfeld.

- Umesto da se uvuče u mišju rupu od stida, srama i beščašća, Lečić po društvenim mrežama igra ulogu koja mu izgleda najviše leži - beskrupuloznog nasilnika.

Ali nisu bitni razni Lečići, Aleksići i slični njima, važno je da se društvo pokrenulo, da su se žene okuražile da progovore i prijave nasilnike koji su im živote zagorčavali. Došao je trenutak da umesto žena od straha drhte zlostavljači i nasilnici.

Umesto “znaš ti ko sam ja” pitamo vas ko ste bre vi razni Lečići koji mislite da imate pravo da ugrožavate žene i njihov integritet. Prošlo je to vreme, srpsko društvo sazreva i kaže jasno: nasilnici, neće vam proći -  poručila je Mihajlovićeva.

Video: Lečić se obratio javnosti: Svi misle da sam silovatelj, monstrum... Danijela, reci istinu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pančevac

    26. mart 2021 | 10:21

    Ovakav govor je otvoreno nasilje prema nekome ko je po ustavu nevin dok se ne dokaže suprotno. Državni funkcioneri moraju da pozivaju na poštovanje državnih institucija a ne na linč.

  • Milica

    26. mart 2021 | 11:19

    Uvek sam na strani žena, ali prvenstveno na strani istine i pravde. Ovde mnogo toga ne štima. U ovom slučaju bih volela da Leka dokaže svoju nevinost, pa da ih sve tuži za uvredu časti!

  • Dvostruki arsini

    26. mart 2021 | 10:55

    I gospodja ministarka se zavukla u mislju rupu, kada je trebalo da isto to kaze i za Jutku, a sad svaki dan nova izjava. Da li Vi gospodjo "udarate" po nasilnicima ili samo po politickim protivnicima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA